Newsitamea.gr
AMEA news

Καλύτερη πρόσβαση στα θέατρα για τα ΑΜΕΑ ζητά ο σύλλογος «Παλιά Αθήνα»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καλύτερη πρόσβαση στα θέατρα για τα ΑΜΕΑ ζητά ο σύλλογος Παλιά Αθήνα

Aρκετά θέατρα τα οποία συνδιαμορφώνουν την πολιτιστική εικόνα του Ιστορικού κέντρου της Aθήνας δεν παρέχουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

Τουλάχιστον αυτό καταγγέλει ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Παλιά Αθήνα – η Γειτονιά μας» σε ανακοίνωσή του για την καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο κέντρο της Αθήνας. 

Είχαμε συγκεκριμένη καταγγελία και αναφορές για μικρό ατυχήματα, τα οποία οφείλονται στη στενότητα των πεζοδρομίων και στη στάθμευση έξω από τις εισόδους των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, με συνέπεια η μαζική έξοδος μετά το τέλος των παραστάσεων και η αδυναμία των εξερχομένων ν’ απομακρυνθούν, σε συνδυασμό με την πίεση των ακολουθούντων θεατών προς τους πρώτους , να συνεπάγεται σοβαρούς ενδεχομένως κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα. Τα μέχρι τώρα μικροατυχήματα (πτώσεις), κάλλιστα μπορούν να μετατραπούν σε σοβαρά. 

Πλην τούτο, η στάθμευση των οχημάτων καθιστά αδύνατη την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες , με συνέπεια την αδυναμία παρακολούθησης των παραστάσεων. Μεταφέροντας λοιπόν την παράκληση των θεατράνθρωπων της περιοχής και συνηγορώντας θερμά στο αίτημα τους θα θέλαμε να παρακαλέσουμε για κάτι εξαιρετικά απλό, το οποίο θα έδινε λύση στα ανωτέρω προβλήματα: 

Την τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης έστω και με δικά μας έξοδα, έξω από τις εισόδους των Θεάτρων, έστω και σε μήκος ενός και μόνο αυτοκινήτου. Έτσι και η έξοδος και η απομάκρυνση των θεατών θα γίνεται ασφαλώς και η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. θα καθίσταται εύκολη. Τονίζοντας ότι η επίλυση τέτοιων «μικρών», προβλημάτων συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στη πρόληψη ατυχημάτων».

http://newpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika