Η σημασία της ενυδάτωσης και μικρά tips για να δείχνετε πιο λαμπεροί φέτος το καλοκαίρι!

Η σημασία της ενυδάτωσης και μικρά tips για να δείχνετε πιο λαμπεροί φέτος το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι προχώρα δυναμικά και υπόσχεται να μας δείξει τα ¨δόντια¨ του με νέους καύσωνες που έρχονται! Όμως εάν κάτι πρέπει να προσέξουμε σε όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών είναι η αφυδάτωση! Ναι, ξέρω, πίνετε ήδη αρκετό νερό κάποιοι από εσάς, όμως είναι τόσο όσο θα έπρεπε;

Εάν λοιπόν αισθάνεστε να έχετε πιο συχνά πονοκέφαλο, λιποθυμία, κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης και ότι άλλο ασυνήθιστο για τον οργανισμό σας, πιθανόν σας λείπει το νερό! Οι επιστήμονες έλεγαν παλιά πως χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Ευτυχώς οι νέες έρευνες ήρθαν να μας πουν, ότι ακόμα και τα υγρά που λαμβάνουμε με άλλα ποτά, όπως: χυμοί, αναψυκτικά, καφέ, επίσης κάνουν τη δουλειά τους!

Ο πιο υγιεινός τρόπος ενυδάτωσης του οργανισμού φυσικά παραμένει το νερό και μετά ακολουθούν τα φρούτα όπως το καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια που περιέχουν πολύ νερό(έως 98%).  Παράλληλα ενυδατωθείτε τρώγοντας πολλά φρέσκα λαχανικά όπως τα αγγούρια. Αντικαταστήσετε γεύματα με ελαφριές σούπες και εντάξτε στη διατροφή σας δημητριακά με γάλα. Εάν έχετε χρόνο, φτιάξτε το τσάι της προτίμησης σας και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να πιείτε ανά πάσα στιγμή, με αρκετά παγάκια ένα δροσιστικό ρόφημα και άκρως υγιεινό!

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, σας βοηθά επίσης να δείχνετε πιο λαμπεροί, ενώ προσφέρει στο δέρμα απαλότητα και ευκαμψία. Μη περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό, απλά κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε. Τέλος 2 ποτήρια νερό πριν τον ύπνο, βοηθούν τον οργανισμό στο να διώξει το περιττό λίπος από το σώμα. Άρα σας δίνω ένα ακόμα λόγο για μην το ξεχνάτε ποτέ!

Καλό σας καλοκαίρι και όσο πιο δροσιστικό γίνεται!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

 

Related posts

Στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιστρέφουν οι ασθενείς που νικούν τον καρκίνο

Ελιές και ξίδι: Οι «σύμμαχοι» του εντέρου

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε πριν από το τρέξιμο