Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Η.Π.Α.: Μωρό που γεννήθηκε με τον ιό HIV θεραπεύτηκε πλήρως

Η.Π.Α.: Μωρό που γεννήθηκε με τον ιό HIV θεραπεύτηκε πλήρως
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η.Π.Α.: Μωρό που γεννήθηκε με τον ιό HIV θεραπεύτηκε πλήρως

Τον γύρο του κόσμου κάνει μια είδηση που δίνει ελπίδα σε όσες γυναίκες έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Ένα μωρό 2,5 ετών θεραπεύτηκε πλήρως από τον ιό, έχοντας ακολουθήσει μια σταθερή θεραπεία από τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Το περιστατικό συνέβη στην πολιτεία του Μισισίπι στις Η.Π.Α. και σύμφωνα με τους επιστήμονες το κοριτσάκι έχει σταματήσει να λαμβάνει φάρμακα εδώ και περίπου έναν χρόνο, χωρίς πλέον να υπάρχει κανένα ίχνος της μόλυνσης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής «Guardian» θα χρειαστούν επιπλέον ειδικές ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη θεραπεία, στην οποία υποβλήθηκε το κοριτσάκι, έχει το ίδιο αποτέλεσμα και σε άλλα παιδιά της ηλικίας της. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για τη θεραπεία του ιού σε παιδιά. Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε η Deborah Persaud, ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Johns Hopkins» στη Βαλτιμόρη στη διάρκεια Συνεδρίου για «Ρετροϊούς και Περιστασιακές Μολύνσεις».

«Είναι η απόδειξη ότι ο HIV είναι δυνητικά ιάσιμος στα βρέφη», εξήγησε.

Εφόσον, το κοριτσάκι παραμείνει υγιές, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη επιβεβαιωμένη περίπτωση ολικής θεραπείας από τον συγκεκριμένο ιό. Το 2007 ο Τimothy Ray Brown έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να απομακρύνει από τον οργανισμό του τον HIV, ο οποίος προκαλεί τη νόσο του AIDS. Ειδικότερα, υποβλήθηκε σε μια ειδική θεραπεία για την καταπολέμηση της λευχαιμίας, η οποία περιελάμβανε καταστροφή μέρος του ανοσοποιητικού του συστήματος και μερική μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που αντιστέκεται στην μόλυνση από τον ιό HIV.

 

zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika