Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η καρδιά 48χρονου μετακινήθηκε σε τροχαίο – αλλά επέστρεψε στη θέση της!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

article-2623273-1DAAEC1000000578-699_634x286

Η καρδιά 48χρονου μετακινήθηκε σε τροχαίο – αλλά επέστρεψε στη θέση της!!!

 

Γύρισε η καρδιά του 90 μοίρες μετά από ατύχημα!

Ένας 48χρονος από την Ιταλία άφησε άφωνους τους γιατρούς του, όταν ανακάλυψαν ότι η καρδιά του μετακινήθηκε μέσα στο στήθος του έπειτα από τροχαίο που είχε με τη μηχανή του.

Μετά το ατύχημα ο 48χρονος είχε μεταφερθεί άρον-άρον στο νοσοκομείο με τραύματα στον θώρακα, αλλά όταν οι γιατροί προσπάθησαν να ακροαστούν την καρδιά του δεν την έβρισκαν.

Έτσι, τον υπέβαλλαν σε ακτινογραφία θώρακος και στη συνέχεια σε αξονική τομογραφία, διαπιστώνοντας ότι η καρδιά του είχε κάνει στροφή 90 μοιρών και βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του θώρακά του, ενώ στροφή προς τα δεξιά είχαν κάνει και η αορτή και η πνευμονική αρτηρία του.

Αιτία γι’ αυτό ήταν τα πολλαπλά κατάγματα πλευρών που είχε υποστεί ο άντρας αυτός, καθώς κάποιο από τα σπασμένα οστά είχε τρυπήσει τον πνεύμονά του με συνέπεια να παρουσιάσειπνευμονοθώρακα, δηλαδή να γεμίσει η θωρακική κοιλότητα με αέρα και να εκτοπιστούν τα όργανά της!

Ο άντρας είχε επίσης ρήξη σπλήνα και κακώσεις και στον άλλο πνεύμονά του.

Παρ’ όλ’ αυτά, γράφουν γιατροί από το Πανεπιστήμιο της Πάντουα στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), είχε τις αισθήσεις του.

Οι μοναδικές ενδείξεις καρδιολογικού προβλήματος ήταν μείωση στην αρτηριακή του πίεση (ήταν 80/40 mmHg) και αύξηση στον καρδιακό παλμό (είχε 115 παλμούς το λεπτό).

Ο άντρας υποβλήθηκε σε επείγουσα αφαίρεση του σπλήνα και παροχέτευση του θώρακά του, για να απομακρυνθεί ο αέρας.

Εικοσιτέσσερις ώρες έπειτα από την παροχέτευση, η καρδιά του 48χρονου επανήλθε στην αρχική της θέση, ενώ μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του ο άντρας επέστρεψε στο σπίτι του και πλέον έχει αναρρώσει πλήρως.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Efi Nika

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Efi Nika

Την λένε Μάνα, ζει για σένα και την χρειάζεσαι στη ζωή σου. Μην την αμελείς ποτέ

Efi Nika