Newsitamea.gr
AMEA news ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙ

Η αναπηρία, η επίδραση της στην οικογένεια και το παράδειγμα του μικρού Ben!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0

Η αναπηρία, η επίδραση της στην οικογένεια και το παράδειγμα του μικρού Ben!

Όταν ένα μέλος της οικογένειας, έχει κάποιου είδους αναπηρία, είναι απολύτως φυσιολογικό να επηρεάζει όλα τα μέλη της οικογένειας. Οι γονείς επιφορτίζονται με το πιο δύσκολο έργο, από τη στιγμή που αλλάζει η καθημερινότητα τους και ο τρόπος λειτουργίας της οικογένειας. Παράλληλα πρέπει να μεγαλώσουν και να ¨εκπαιδεύσουν¨, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση.

Στο βίντεο Brother’Story (Η ιστορία ενός αδελφού), ο Ben ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για το πώς είναι να μεγαλώνει με την αδελφή του, που πάσχει από το σύνδρομο Cockayne.  Είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και προκαλεί πρόωρη γήρανση.

[youtube id=”0C9O7gQ3z8A” width=”620″ height=”360″]

Ο Benαναφέρεται επίσης στην καθημερινότητα τους και πως περνάει τις ώρες μαζί της μαγειρεύοντας ή παίζοντας. Μιλάει όμως με την ωριμότητα ενός ενήλικα για την ανησυχία του ότι θα χάσει την αδελφή πριν γίνει καν ο ίδιος ενήλικας.

Ένα βίντεο που μας κάνει να διερωτηθούμε: πόσο σχετικός είναι ο χρόνος που έχουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πόσο η αναπηρία μπορεί να επηρεάσει όλο το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον. Χαρείτε λοιπόν την κάθε στιγμή με τους αγαπημένους σας, μακριά από προβλήματα και διχόνοιες, που δεν έχουν κάτι να σας προσφέρουν. Δημιουργήστε ποιοτικό χρόνο και ακολουθήστε  το παράδειγμα του Ben!

Βογιατζής  Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika