Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Εμβόλια, νεφροπαθείς και άλλες κατηγορίες εκτός πλαφόν στη συνταγογράφηση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
5CB060A7DE484FFCF8AEC0311E907498
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ασθενών και γιατρών για το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στην έκδοση παραπεμπτικών για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων. Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τρίτη σε ημερίδα για την ηλεκτρονική υγεία ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε τροποποιήσεις για να γίνει πιο λειτουργικό το μέτρο του «πλαφόν».
Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν εξαιρεθεί τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης». Ωστόσο, ανέφερε ότι «το μέτρο του πλαφόν εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός».
Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου χαρακτηρίζουν το μέτρο απαράδεκτο και καλούν τους γιατρούς της χώρας «να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης – διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους». Όπως σημειώνουν, «κάθε ιατρός που ευσυνείδητα ασκεί το έργο του θα προστατευθεί από οποιαδήποτε κύρωση τυχόν επιβληθεί».
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, στην οποία αναφέρει ότι «ο καθορισμός ορίων συνταγογράφησης ανά γιατρό για το 2014 στο 80% της μέσης μηνιαίας δαπάνης του 2013 αποτελεί ένα οριζόντιο μέτρο που θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, ειδικά στους χρόνια πάσχοντες, όπως οι καρκινοπαθείς».

 

 tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea