Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ελληνική καινοτομία για την πρόσβαση των Αμεα στα ξενοδοχεία, με παγκόσμιο αντίκτυπο!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2014-06-18 13.49.16b

Ελληνική καινοτομία για την πρόσβαση των Αμεα στα ξενοδοχεία, με παγκόσμιο αντίκτυπο!-ΦΩΤΟ

Η παρουσίαση του AccessibilityPass έγινε την Τέταρτη 18 Ιουνίου, από την Peoplecert με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έχει ως σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε οποιονδήποτε χρήστη ώστε να βρει το κατάλυμα που ταιριάζει στις προσωπικές του ανάγκες για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια παρέχοντας πληροφόρηση εύκολα προσβάσιμη, διεξοδική και εμπεριστατωμένη.

Οι τύποι προσβασιμότητας που ελέγχει είναι: η κίνηση, η όραση, η ακοή και η νόηση. Επίσης υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για τους ηλικιωμένους. Η κατάταξη γίνεται με τη χρήση κοινών κριτήριων για όλα τα ξενοδοχεία παγκοσμίως, από εγκεκριμένους επιθεωρητές. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η εκπαίδευση του προσωπικού και η πιστοποίηση μέσω εξετάσεων. Όλα τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία μπορεί κανείς να τα βρει στο accessibilitypass.org/hotels.

2014-06-18 12.34.24

Η κ.Κεφαλογιάννη στην ομιλία της τόνισε πως « είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε τα άτομα που έχουν ανάγκη για διακοπές και επιλέγουν άλλες μεθόδους και προορισμούς και μάλιστα καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου»

Ο κ.Κεσεντές, γενικός διευθυντής της Peoplecert, μίλησε για «ισότιμη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, για την άνετη διαβίωση όλων. Έχουμε δουλέψει 2 χρόνια στο σύστημα αυτό και η έναρξη της εφαρμογής του γίνεται τώρα με το AccessibilityPass». Για τον τρόπο που γίνεται η πιστοποίηση, τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν τα ξενοδοχεία, μίλησε ο δρ.Μπεκιάρης, διευθυντής ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ.

2014-06-18 13.08.07

Χαιρετισμούς και το μήνυμα του έδωσαν επίσης ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΚΑ Σπύρος Σταυριανόπουλος, ο παρολυμπιονίκης κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης, ο διαχειριστής της ΜΚΟ Ανάπτυξης της ποιότητας ζωής των εμποδιζόμενων ατόμων ΔΡΩ κ.Νικόλαος Γαλάνης και η Δρ.Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου, διαχειριστής της ΜΚΟ 50και Ελλάς, αντιπρόεδρος Διεθνούς ομοσπονδίας γήρανσης(IFA).

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα πρώτα 19 ελληνικά ξενοδοχεία που πήραν το πιστοποιητικό A.Pass. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Peoplecert Βύρων Νικολαΐδης.

Σε μια εποχή κρίσης, μια ελληνική πρωτοβουλία ανοίγει το δρόμο στο τουρισμό προς όλους, χαρίζοντας νέους ορίζοντες και δυνατότητες στον ελληνικό τουρισμό. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως η πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα και στάδια της ζωής, δεν αφόρα μόνο τις κλασσικές μορφές των Αμεα, αλλά κι άλλων κατηγοριών, όπως: ηλικιωμένοι, γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης, άτομα με αχρωματοψία, βαρήκοους κ.α. Και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην παρουσίαση: δεν είναι ο τουρισμός προϊόν μόνο για άτομα με αναπηρία αλλά για να μην έχουμε ένα τουριστικό προϊόν με αναπηρία!

Βογιατζής Ηλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea