Newsitamea.gr
AMEA news

Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Λάρνακα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

συγκέντρωσης τροφίμων

Λάρνακα: Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στα ιδρύματα φιλοξενίας και στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες τα οποία στηρίζονται στον εθελοντισμό και στις δωρεές.  Ένα από αυτά είναι το Κέντρο Απασχόλησης και Διαμονής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Λάζαρος» στη Λάρνακα το οποίο έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα σε βαθμό που υπάρχει αδυναμία εξασφάλισης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα 80 άτομα που διαμένουν εκεί.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου «Αγιος Λάζαρος» αναφέρεται ότι «ενόψει των νέων δεδομένων, η διεύθυνση του Κέντρου έχει εξαγγείλει εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ειδών υγιεινής ώστε να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν σήμερα λόγω έλλειψης του σχετικού κονδυλίου».

Προστίθεται ότι «η βιωσιμότητα του Κέντρου βρίσκεται σε οριακή θέση και καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια για την επιβίωσή του. Με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου θα γίνονται δεκτές στο χώρο του Κέντρου προσφορές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.  Η διοίκηση και η διεύθυνση βασίζονται στην αλληλεγγύη του κόσμου για να ευοδωθεί αυτή η ανθρωπιστική προσπάθεια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν διάφορα φαγώσιμα όπως μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, φιδέ, μαρμελάδα, ντοματοπολτό, τσάι, ζάχαρη, καφέ, νέσκαφε, ζωμό, λεμόνι, αλάτι, πουργούρι, όσπρια, ελαιόλαδο, φυστικέλαιο, ξύδι και φαρίν λακτέ.

Επίσης καθαριστικά είδη όπως σκόνη πλυσίματος, μαλακτικό ρούχων, υγρό για σφουγγάρισμα τεσσάρων λίτρων, υγρό σαπούνι χεριών τεσσάρων λίτρων, υγρό πιάτων τεσσάρων λίτρων, χλωρίνη τεσσάρων λίτρων, ρολά τουαλέτας, χαρτομάντιλα, πετσιά, σακούλια για σκουπίδια, σακούλια κήπου και τσάντες για κάλαθο.

Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν και διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής όπως αφρό ξυρίσματος, ξυραφάκια, αποσμητικό αγοριών, αποσμητικό κοριτσιών, σερβιέτες, οδοντόκρεμα και σαμπουάν.

 

http://www.philenews.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea