Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΕΑΣΚΠ:Εκδήλωση προς τιμήν του γνωστού διαιτολόγου – διατροφολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
unnamed
Η ΕΕΑΣΚΠ συνδιοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του συγγραφικού έργου του γνωστού διαιτολόγου – διατροφολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη στην Πάτρα
Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας,ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας και ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πάτρας  σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για την παρουσίαση του Συγγραφικού έργου του γνωστού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κ. Δημήτρη Γρηγοράκη, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 π.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αράτου και Αγ. Ανδρέου, Πάτρα).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν: Η κα Έφη Αναλυτή – Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας, ο κ. Νίκος Μαντάς – Πρόεδρος Καλαβρυτινών Πάτρας, και η κα Μαργαρίτα Καραγιώργου – Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΕΕΑΣΚΠ).
Σχετικά με το πλούσιο συγγραφικό έργο θα μιλήσουν: Η κα Ιωάννα Βασιλακοπούλου – Διαιτολόγος & Διατροφολόγος, ο κ. Ανδρέας Πέτρου – Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων και ο ΣυγγραφέαςΔημήτρης Γρηγοράκης Διαιτολόγος & Διατροφολόγος.
Την εκδήλωση Συντονίζει ο κ. Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από την πώληση βιβλίων θα δοθεί στο Σωματείο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
O Δημήτρης Γρηγοράκης είναι M.Sc. κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Είναι αριστούχος και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Διαθέτει τίτλο “Master of Science” στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και έχει μετεκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων στο Medical Center οf Boston των ΗΠΑ.
Έχει διδάξει Κλινική Διαιτολογία στους φοιτητές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ΤΕΛ και ΙΙΕΚ. Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχοντας ως αντικείμενο τη διατροφική αξιολόγηση παιδιών. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Το συγγραφικό του έργο είναι ιδιαίτερα πλούσιο καθώς είναι συγγραφέας των βιβλίων: Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας M.S. (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2008), Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2010), Η απόλυτη αντιοξειδωτική καλοκαιρινή δίαιτα (Εκδόσεις Λυμπέρη, 2011), Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC σε 81 συνταγές (Εκδόσεις Λυμπέρη, 2011), Ημερολόγιο Διατροφής 2013 (Εκδόσεις Μίνωας, 2012), Θερμιδομετρητής & Αντιοξειδωτική δράση τροφών (Εκδόσεις Μίνωας, 2013), Ημερολόγιο Διατροφής 2014 (Εκδόσεις Μίνωας, 2013), ΝΑΙ στη σωστή διατροφή – ΟΧΙ στην παιδική ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (Εκδόσεις Μίνωας, 2013).
Επίσης, έχει συγγραφική συμμετοχή στα βιβλία: Παθολογία του Λεμφικού συστήματος, του Β. Τσακρακλίδη, (Εκδόσεις Ζεβελεκάκης, 2011), Η Επανάσταση της Νεότητας, της Α. Παπίρη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011) και Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!, της Eπιστημονικής Oμάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, 2012).
Είναι εκδότης του περιοδικού Λόγω… διατροφής και ιδρυτής των portal: logodiatrofis.gr,care24.gr και activekids.gr. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea