Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε το Botox για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης

Εγκρίθηκε το Botox για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Εγκρίθηκε το Botox για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης 

SEXUALITY:Εγκρίθηκε το Botox για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης

Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση της αλαντοτοξίνης τύπου Α, του επονομαζόμενου δηλαδή Botox, με σκοπό την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στα αντιχολινεργικά φάρμακα.

Η ουσία έχει ήδη εγκριθεί για την αντιμετώπιση της υπερδραστήριας κύστης όταν αυτή προέρχεται από τραυματισμό στον νωτιαίο μυελό ή από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η πρόσφατη έγκριση, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία, από τη στιγμή που εκτιμάται πως από υπερδραστήρια κύστη υποφέρουν 33 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός φάρμακων δήλωσε πως η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα δύο κλινικών δοκιμών, στις οποίες συμμετείχαν 1.105 ασθενείς. Σε κάθε ασθενή χορηγήθηκαν 20 ενέσεις είτε με 5 μονάδες Βotox έκαστη είτε με ψευδοφάρμακο (placebo). Έπειτα από 12 εβδομάδες παρατηρήθηκε πως οι ασθενείς που έλαβαν την ενεργή ουσία είχαν 1,6 με 1,9 φορές λιγότερα επεισόδια ακράτειας ανά ημέρα και 1,0 με 1,7 φορές λιγότερο συχνή ούρηση, σε σύγκριση με αυτούς που πήραν το ψευδοφάρμακο. Παράλληλα, ο μέσος όγκος των ούρων βρέθηκε υψηλότερος κατά 30 ml στην ομάδα του Βotox.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες μπορεί να επαναληφθούν όταν τα αποτελέσματα αρχίζουν να εξασθενούν, αλλά ο οργανισμός φαρμάκων αναφέρει ότι δεν θα έπρεπε να χορηγούνται με συχνότητα μεγαλύτερη των 12 εβδομάδων. Παράλληλα, η χορήγηση των ενέσεων θα πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με κυστεοσκόπηση.

Οι πιο συχνές επιπλοκές της διαδικασίας περιλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, επώδυνη ούρηση και ατελή κένωση της ουροδόχου κύστης. Οι ασθενείς που εμφανίζουν ατελή κένωση της ουροδόχου θα χρειαστούν την τοποθέτηση ουροκαθετήρα μέχρι να εξασθενήσει η δράση της τοξίνης.

Ο οργανισμός φαρμάκων, μάλιστα, συνιστά την προληπτική πρόσληψη αντιβιοτικών για την προφύλαξη από λοιμώξεις του ουροποιητικού, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει λίγο πριν από την έναρξη της θεραπείας με Βotox και να συνεχίσει αρκετές μέρες μετά. Τέλος, οι ασθενείς που υποφέρουν από ενεργές λοιμώξεις του ουροποιητικού δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν την εν λόγω θεραπεία.

Πηγή: medpagetoday

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης,
Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,
Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
www.andrologia.gr

 

http://www.zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika