Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για το μεταστατικό μελάνωμα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

805

Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για το μεταστατικό μελάνωμα!!!

 

Ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του μεταστατικού μελανώματος που δεν ανταποκρίνεται στις υπάρχουσες θεραπείες ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Το φάρμακο, που εγκρίθηκε επίσης για τα ανεγχείρητα μελανώματα, λέγεται πεμπρολιζουμάμπη (pembrolizumab) και είναι το πρώτο από μία νέα οικογένεια φαρμάκων, τα οποία είναι σχεδιασμένα να βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα.

Η πεμπρολιζουμάμπη δοκιμάστηκε σε κλινικές μελέτες με σχεδόν 600 πάσχοντες από προχωρημένο (μεταστατικό) μελάνωμα, των οποίων η νόσος εξελισσόταν παρά την θεραπεία που έκαναν.

Η αποτελεσματικότητά του εξετάσθηκε σε μελέτη με 173 ασθενείς, η συντριπτική πλειονότητα εκ των οποίων παρουσίασαν ανταπόκριση στο φάρμακο και ξεπέρασαν την επιβίωση επί ένα χρόνο, ενώ πολλοί έχουν πια φτάσει την τριετία.

Η ασφάλεια του φαρμάκου, εξάλλου, τεκμηριώθηκε σε μελέτη με 411 άλλους ασθενείς, στους οποίους οι συνηθέστερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν κόπωση, βήχας, ναυτία, κνησμός, εξάνθημα, μείωση της όρεξης, δυσκοιλιότητα, πόνοι στις αρθρώσεις (αρθραλγία) και διάρροια.

Η πεμπρολιζουμάμπη, που θα διατεθεί στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Keytruda, δρα δεσμεύοντας έναν βιολογικό μηχανισμό που λέγεται προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος-1 (PD-1).

Ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται από τα καρκινικά κύτταρα για να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού συστήματος και η αδρανοποίησή του έχει ως αποτέλεσμα να εξαπολύει δριμεία επίθεση το ανοσοποιητικό εναντίον τους.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Efi Nika

Η βόλτα με τον σκύλο σου βλάπτει την υγεία σας – Δείτε πώς

newsitamea

Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού

Efi Nika