Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δύο αγόρια πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ από το μικρόβιο κλεμπσιέλλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύο αγόρια πέθαναν στο ΑΧΕΠΑ από το μικρόβιο κλεμπσιέλλα

Το μικρόβιο «κλεμπσιέλλα», που ενδημεί σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας, ήταν η αιτία θανάτου δυο αγοριών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Τα δύο αγόρια νοσηλεύονταν με λευχαιμία στο Παιδοογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του «ΑΧΕΠΑ» και κατέληξαν πριν από περίπου δέκα μέρες, ενώ ένα άλλο παιδί προσβλήθηκε από το ίδιο μικρόβιο και ευτυχώς η κατάστασή του είναι πολύ καλή μετά τη θεραπεία για την καταπολέμηση της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Παιδοογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ έκλεισε για μια εβδομάδα, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των υπόλοιπων παιδιών.

Το μικρόβιο «κλεμπσιέλλα», προσβάλλει άτομα των οποίων ο οργανισμός είναι ήδη επιβαρυμένος και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών.

 

newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 βασικά συστατικά που θα κάνουν τη σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Efi Nika

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika