Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γυναίκα μολύνθηκε από τον ιό του AIDS από τη σύντροφό της!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

Αμερικανοί επιστήμονες δημοσίευσαν λεπτομέρειες για μία σπάνια μετάδοση από γυναίκα σε γυναίκα του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS.

Μία 46χρονη από το Τέξας πιθανώς μολύνθηκε από τον ιό στη διάρκεια μονογαμικής σχέσης που είχε με μία άλλη γυναίκα, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Η 46χρονη είναι φορέας ενός στελέχους του ιού που γενετικά είναι όμοιο σε ποσοστό 98% με αυτό της συντρόφου της.

Η μετάδοση του ιού HIV μεταξύ γυναικών είναι πολύ σπάνια, ενώ η επιβεβαίωσή της πολύ δύσκολη, γράφουν οι ειδικοί των CDC.

Όπως εξηγούν, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ γυναικών με την επαφή δίχως προφυλάξεις με κολπικά ή άλλα σωματικά υγρά, καθώς και μέσω του αίματος με κοψίματα ή εκδορές στο δέρμα και τους βλεννογόνους που επιστρώνουν τις διάφορες κοιλότητες του σώματος (λ.χ. στόμα, κόλπος, πρωκτός).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο γυναίκες είχαν ερωτικές επαφές χωρίς προφυλάξεις, παρότι η μία ήταν φορέας του ιού HIV και η άλλη όχι.

Η 46χρονη που μολύνθηκε είχε κατά το παρελθόν ετεροφυλοφιλικές ερωτικές επαφές, αλλά από το 2007 είχε ερωτικές σχέσεις μόνο με γυναίκες. Από τις ερωτικές συντρόφους της, μόνο η μία (μία 43χρονη) είναι φορέας του ιού.

Το εξάμηνο πριν από τη διάγνωσή της η 46χρονη γυναίκα ανέφερε πως δεν είχε άλλες ερωτικές συντρόφους, πλην της 43χρονης. Επιπλέον, δεν είχε άλλους παράγοντες κινδύνου για έκθεση στον ιό, όπως η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών.

Η σύντροφός της είχε μάθει ότι είναι φορέας του ιού το 2008, αλλά το 2010 διέκοψε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων, τα οποία διατηρούν τον ιό σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα και εμποδίζουν την μετάδοσή του.

Το περιστατικό δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία περιοδική έκδοση των CDC που τιτλοφορείται «Weekly  Morbidity and Mortality Report» (MMWR).

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika