Newsitamea.gr
AMEA news Υποψηφιότητες ΑμεΑ

Γιώργος Φουντουλάκης:Tα ΑμεΑ χρειάζονται τη δική τους φωνή στην Ευρώπη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

fountoulakis

 

Γιώργος Φουντουλάκης:Tα ΑμεΑ χρειάζονται τη δική τους φωνή στην Ευρώπη

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Πριν από μερικές ημέρες αποδέχθηκα την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για να βρίσκομαι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σήμερα, σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας, η οποία εκτός όλων των άλλων θα δώσει την ευκαιρία ανάδειξης -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ.

Η πορεία μου μέσα αρχικά από τον χώρο του συνδικαλισμού και εν συνεχεία από τα κοινά των ΑμεΑ, χαρακτηρίστηκε από την συνέπεια και την αγωνιστικότητα. Βρισκόμουν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Προασπίστηκα ακόμη και σε χώρους απροσπέλαστους, όπως αυτός της Βουλή, τα δικαιώματα των ΑμεΑ αλλά και όλων των ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που ξέρει πώς να τιμωρεί τους πολίτες του και όχι πώς να τους προστατεύσει. Μιας κοινωνίας που ψάχνει για να βρει λύση στην φτώχια και την ανεργία.

Η Ευρώπη διαθέτει τα κονδύλια και τα προγράμματα για την ελάφρυνση των προβλημάτων που μαστίζουν τα ΑμεΑ αλλά και την ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ασκηθούν οι κατάλληλες πολιτικές εντός του

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να πετύχουμε την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, κάτι που προφανώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

 

Χρειάζομαι την ψήφο σας για να μπορέσω να πιέσω και να απαιτήσω από την Ευρώπη. Χρειάζομαι την ψήφο σας για να αλλάξουμε τα πράγματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Tα ΑμεΑ χρειάζονται τη δική τους φωνή στην Ευρώπη.

Γιώργος Φουντουλάκης
Πρόεδρος Ελληνικής Παραλυμπιακής Επιτροπής & Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ο Γιώργος Φουντουλάκης γεννήθηκε το 1948 στη Σκοπή Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τη Ναζελί Πανοσιάν. Σε ηλικία δυο ετών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και από την παιδική του ηλικία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ως εργαζόμενος στη Δ.Ε.Η. διετέλεσε για 6 χρόνια αναπληρωτής Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Π ΔΕΗ. Ωστόσο έργο ζωής από το 1988 μέχρι σήμερα, είναι η θεσμοθέτηση και η πρόοδος του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και η ανάδειξη τους στο εξωτερικό.

Με τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα, το 2008 εκλέγεται πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και το 2010 Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea