Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γιατροί αφαίρεσαν δεύτερο κεφάλι από το κρανίο βρέφους!

Γιατροί αφαίρεσαν δεύτερο κεφάλι από το κρανίο βρέφους!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατροί αφαίρεσαν δεύτερο κεφάλι από το κρανίο βρέφους!

Αφγανοί γιατροί κατόρθωσαν να αφαιρέσουν ένα δεύτερο κεφάλι που μεγάλωνε στην πίσω πλευρά του κρανίου βρέφους τριών μηνών, σε μία από τις πλέον σπάνιες, πολύπλοκες και λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στη χώρα.

Οι γονείς του παιδιού είναι αγρότες από την περιφέρεια Τσαπαρχάρ. Η μητέρα γέννησε το καλοκαίρι δίδυμα κορίτσια, το ένα από τα οποία εισήχθη στη συνέχεια σε νοσοκομείο της πόλης Τζαλαλαμπάντ, «έχοντας ένα δεύτερο κεφάλι ενωμένο στο κρανίο της, το οποίο αφαιρέσαμε”, όπως εξήγησε την Πέμπτη ο επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου, Άχμαντ Ομπάιντ Μοτζαντίντι, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Πρόσθεσε, πάντως, πως αν και η εγχείριση πήγε καλά, η κατάσταση του βρέφους παραμένει ακόμη ανησυχητική. “Οι γιατροί της έσωσαν τη ζωή, τους ευχαριστώ”, δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας του βρέφους.

Μετά από τρεις δεκαετίες πολέμου, το Αφγανιστάν έχει σοβαρές ελλείψεις όσον φορά τις ιατρικές υποδομές του. Τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στη χώρα, στα πλαίσια της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν, το 2001, βοήθησαν να ανοίξουν ή να ανακαινιστούν πολλά νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα.

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika