Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Βρετανός ιατρός σκορπά τον θάνατο!

Βρετανός ιατρός σκορπά τον θάνατο
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βρετανός ιατρός σκορπά τον θάνατο

Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα η εγκληματική δράση ενός Bρετανού ιατρού του Dr. Edward Erin, ο οποίος επί μονίμου βάσεως αλλοίωνε τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών φαρμάκου για την καταπολέμηση του άσθματος.

Τραγικό αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας του Erin που πλέον από τον τύπο αποκαλείται ως Dr. Poison, ήταν ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του μετά από κρίση άσθματος, 20 να νοσήσουν σοβαρά από πνευμονία ενώ άλλοι οκτώ να προσβληθούν από καρκίνο που δημιούργησε το ίδιο το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η κλινική δοκιμή του επίμαχου φαρμάκου με την εμπορική ονομασία Golimumab, η οποία έγινε με 38 εθελοντές ασθενείς του «St. Mary Hospital», ξεκίνησε το 2003 από το «Imperial College» του Λονδίνου και ο Edward Erin ήταν ένας από τους 12 επιστήμονες της ιατρικής ομάδας που συμμετείχε στην έρευνα.

Εκείνο όμως που πραγματικά δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την σοβαρότητα με την οποία εκτελούνται τελικά οι ανά τον κόσμο ανάλογες έρευνες, και το κατά πόσον τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα που υποτίθεται πως διασφαλίζουν την φερεγγυότητα των αποτελεσμάτων τους, είναι πως όλα αυτά αποκαλύφθηκαν κυριολεκτικά τυχαία.

Η γυναίκα και το παιδί που αποπειράθηκε να δολοφονήσει

Η γυναίκα και το παιδί που αποπειράθηκε να δολοφονήσει

Το έγκλημα συγκεκριμένου επιστήμονα δεν ήταν το μόνο: o ίδιος ιατρός συνελήφθη και καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη επειδή συστηματικά έριχνε ναρκωτικά στον καφέ της εγκύου ερωμένης του, προκειμένου αυτή να αποβάλει!

Αλλά δεν σταμάτησε ούτε εκεί, με την κάθειρξή του να παρατείνεται για δυο επιπλέον χρόνια, επειδή ακόμη και μέσα από την φυλακή, εξακολουθούσε να απεργάζεται τη δολοφονία της ίδιας γυναίκας αλλά και του γιού του ο οποίος στο μεταξύ είχε γεννηθεί.

Σύμφωνα όμως με την ιατρική κοινότητα, το μεγαλύτερο κακό που τελικά κατάφερε να κάνει ο ιατρός Edward Erin, δεν ήταν παρά το ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί του σε όλον τον κόσμο, λειτουργούσαν, έχοντας ανά χείρας την χαλκευμένη μελέτη του, με άγνωστο μέχρι στιγμής τον αριθμό των ασθματικών ασθενών που τυχόν υπέστησαν βλάβες εξ αιτίας της συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής που λάμβαναν.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: The Indipendent

 

zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Efi Nika