Newsitamea.gr
AMEA news

Βελτίωση της τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει τη βελτίωση της τροπολογίας για τις μετεγγραφές φοιτητών


Δεύτερη επιστολή, σε διάστημα λίγων ημερών, απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών ΑμεΑ και των φοιτητών με γονείς/αδέρφια με αναπηρία.

Η προωθούμενη τροπολογία κινείται στην ίδια κατεύθυνση με προηγούμενες ελλιπείς διατάξεις που έχουν θεσπιστεί έως και σήμερα για τις μετεγγραφές των φοιτητών με αναπηρία και φοιτητών που έχουν γονείς ή αδέλφια με αναπηρία, χωρίς δηλαδή να προστατεύει με ουσιαστικό τρόπο ούτε τους ίδιους τους φοιτητές με αναπηρία ούτε τις οικογένειες των φοιτητών που είχαν στη φροντίδα του άτομα με βαριά αναπηρία (συγγένεια α΄ βαθμού γονέα, αδελφό ). Το υπουργείο δεν προχώρησε στη βελτίωσή/συμπλήρωσή της ακόμα και μετά τη συζήτησή της στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Δυστυχώς η τροπολογία αυτή όπως θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια συνεχίζει να μην εγγυάται την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία. Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί αδιανόητη την επιμονή του υπουργείου να εφαρμόζει μία τέτοια διάταξη επιλεκτικά σε ορισμένες κατηγορίες αναπηρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea