Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αυξάνονται οι θάνατοι από τον νέο ιό του αναπνευστικού

Αυξάνονται οι θάνατοι από τον νέο ιό του αναπνευστικού
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυξάνονται οι θάνατοι από τον νέο ιό του αναπνευστικού

Ένας ασθενής που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας βαριά άρρωστος από το νέο ιό του αναπνευστικού, έχασε τη ζωή του, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων της νόσου στα επτά.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο άντρας πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες έπειτα από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Η αιτία του θανάτου του επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις πριν από λίγες ημέρες.

Ο νέος ιός, που ονομάζεται νέος κοροναϊός ή NCoV, ήταν άγνωστος στους ανθρώπους έως πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πρωτοεμφανίσθηκε στην Μέση Ανατολή.

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 13 και έχουν καταγραφεί στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.Οι επτά από τους ασθενείς έχουν καταλήξει.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε παγκόσμια προειδοποίηση τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο ιός εντοπίσθηκε σε έναν ασθενή στη Βρετανία, ο οποίος καταγόταν από το Κατάρ και λίγο καιρό πριν είχε μεταβεί στη Σαουδική Αραβία.

Ο ΠΟΥ λέει ότι παρακολουθεί την κατάσταση προσεκτικά, αλλά προς το παρόν δεν πιστεύει πως απαιτούνται ειδικά μέτρα, όπως περιορισμοί στα ταξίδια.

Οι κοροναϊοί είναι μία οικογένεια ιών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, αλλά και εκείνος που το 2003 είχε προκαλέσει το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS), το οποίο μόλυνε σχεδόν 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως, κοστίζοντας τη ζωή σε 775.

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για την προέλευση του ιού, αλλά μπορεί να προέρχεται από ζώα – πιθανώς από τις ασιατικές νυχτερίδες.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνω για ανθρώπους, λιγοστούς, ξεχωριστούς και σπάνιους…

Efi Nika

Ποδήλατο: Οι 5 λόγοι που μπορεί να βοηθήσει σε αρθρίτιδα και μυοσκελετικούς πόνους

Efi Nika

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika