Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ατομα με Αναπηρία….η χώρα μου δεν τους χωράει όλους!!!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1466272_

Ατομα με Αναπηρία….η χώρα μου δεν τους χωράει όλους!!!!!

Δε χωράει τους ξένους, δε χωράει τους ομοφυλόφιλους, δε χωράει τους άρρωστους, δε χωράει τους ανάπηρους, δε χωράει τους ευπαθείς.
Με αφορμή όμως τη διαμαρτυρία που θα γίνει στις 12/3/14 και ώρα 10:30, στο Υπουργείο Εργασίας από τα άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, θα σταθώ στα άτομα με αναπηρία.

Κανείς δε θα πει ότι τάσσεται κατά των αναπήρων. Κανείς δε θα πει ότι δεν έχει ενσυναίσθηση απέναντι τους. Κι όμως! Μια βόλτα στην πόλη μας, όποια κι αν είναι αυτή, θα μας πείσει για το αντίθετο.

Κάθε κτίριο, κάθε πολυκατοικία, χτίστηκε με τη σιγουριά ότι θα μπορούμε να ανεβούμε αυτά τα δύο σκαλοπατάκια που χωρίζουν το έδαφος με την είσοδο της πολυκατοικίας, μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα. Αν κάποιος σπάσει το πόδι του, θα πρέπει για ένα μήνα να υποφέρει και να χρειάζεται βοήθεια για κάθε του κίνηση. Ένας άνθρωπος με αναπηρία θα πρέπει να κάνει αυτόν τον αγώνα, για να βγει απλώς από το κατώφλι του σπιτιού του, εφ’όρου ζωής.

Οι θέσεις που σχεδιάστηκαν για τα άτομα με αναπηρία, δεν αποτελούν θέσεις προσωρινής στάθμευσης για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Ακόμη κι αν ο οδηγός είναι διατεθειμένος (στην καλύτερη περίπτωση) να μετακινήσει το όχημά του μόλις κάποιο ΑμεΑ χρειαστεί τη θέση αυτή, αναγκάζει αυτόν τον άνθρωπο να περιμένει.
Φυσικά το κράτος και η πρόνοια απουσιάζουν από την εικόνα.

Αυτή τη στιγμή οργανώνεται η διαμαρτυρία από την ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα αύριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας και ζητούν το αυτονόητο. Να μπει στις 43 παθήσεις επ’αόριστον αναπηρία η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μια ασθένεια που δε θεραπεύεται, μια ασθένεια απρόβλεπτη!

Λοιπόν, στις 12/3/14 και ώρα 10:30, στο Υπουργείο Εργασίας, θα συγκεντρωθούν άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αλλά και όσοι τους στηρίζουν και θεωρούν δίκαιες τις αξιώσεις τους. Ας γίνει αυτή η αφορμή για να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των συνανθρώπων μας. Ας είμαστε όλοι εκεί, μαζί τους. Χωρίς κόμματα, χωρίς πολιτικές προπαγάνδες, μόνο άνθρωποι.

 

Ζωή Μακρή

Είχα πει στη φίλη μου Ζωή, εδώ και καιρό, ότι θα φροντίσω να πάρω άδεια την Τετάρτη 12 Μαρτίου για να είμαι μαζί με τους ανθρώπους της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ στη διαμαρτυρία τους έναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Δεν είπα τίποτα άλλο. Δεν της ζήτησα καν να έρθει μαζί μου. Εκείνη λοιπόν, όχι απλά θα έρθει αύριο αλλά έγραψε ένα κείμενο αυθόρμητο και απίστευτα αληθινό που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κάλεσμα για όλους. Αν δεν αποτελέσει πρόσκληση για κάποιους, ίσως αποτελέσει πρόκληση για έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των ανθρώπων.

Katerina ApLou

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea