Newsitamea.gr
AMEA news

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: H κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Η κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες με αναπηρία είναι αφενός απερίγραπτη και αφετέρου απαράδεκτη.»

Την έντονη αντίδραση του για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, εξέφρασε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με επιστολή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

«Το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι η απαράδεκτη καθυστέρηση έως ότου εξεταστούν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που θέτει και θέμα οικονομικής επιβίωσης και βεβαίως άπτεται της κοινωνικής μέριμνας και ευαισθησίας του κράτους » αναφέρει ο δήμαρχος για να συνεχίσει «….. το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι πολίτες αυτοί καθότι οι πάντες μεταφέρονται όπως και όπως με οποιοδήποτε μέσο σε σεντόνια ή κουβέρτες για να εξεταστούν περιμένοντας σε διαδρόμους στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και στο δρόμο».

«Όμως όσο και να φτωχύνει κανείς ή να μεγαλώσει η αξιοπρέπειά του και η περηφάνια του δεν μειώνεται. Το κράτος πρόνοιας έχει υποχρέωση να μην εξευτελίζεται η προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά να προστατεύεται», τονίζει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, προτείνοντας στους Υπουργούς να αυξήσουν επειγόντως τον αριθμό των γιατρών που μετέχουν στα ΚΕ.Π.Α. για να μειωθεί έτσι ο χρόνος αναμονής και να μεριμνήσουν ώστε οι ανήμποροι και κατάκοιτοι ασθενείς να επισκέπτονται από τους γιατρούς κατ’ οίκον. «Επιτέλους σκύψτε με μεγαλύτερη ευαισθησία στους ανθρώπους αυτούς και αντιμετωπίστε τους όπως τους αξίζει» αναφέρει ο δήμαρχος κλείνοντας την επιστολή του καθότι αντιμετωπίζει τα θέματα υγείας με ιδιαίτερη ευαισθησία σαν γιατρός-καρδιολόγος.

 

http://www.thebest.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika