Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ανάπλαση προσώπου με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3dskull

Ανάπλαση προσώπου με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή

Στην πρωτοποριακή χρήση τεχνολογίας 3D βασίστηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ουαλός Stephen Power προκειμένου να αποκατασταθούν τα τραύματα στο πρόσωπό του μετά από ατύχημα που είχε το 2012.

Ο Πολυτραυματίας έσπασε μέρος του κρανίου του, τα οστά από τα μάγουλά του , το σαγόνι και τη μύτη του. Η χειρουργική ομάδα που ανέλαβε την ανάπλαση του προσώπου του χρησιμοποίησε αξονικές τομογραφίες ώστε να δημιουργήσει ένα συμμετρικό τρισδιάστατο μοντέλο του κρανίου του Power, να πάρει τα ανάλογα κομμάτια και να αρχίσει την επανορθωτική εργασία που στο σύνολό της κράτησε 8 ώρες.

Η επέμβαση αυτή, άλλαξε στην κυριολεξία την ζωή του Stephen Power. Είναι ένας από τους πρώτους ασθενείς που πάνω του εφαρμόζεται μια τέτοια μέθοδος αποκατάστασης.

O ίδιος δήλωσε πως η διαφορά στο πρόσωπό του ήταν εμφανής από τη στιγμή που ξύπνησε από την επέμβαση και μετά. Μέχρι τη στιγμή της εγχείρησης, ένα καπέλο και γυαλιά ήταν απαραίτητα αξεσουάρ για αυτόν. Αμέσως μετά την επέμβαση, η αυτοπεποίθησή του ανέβηκε καθώς δεν χρειάζοταν να «κρύβεται».

Πλέον βρίσκεται σε κοινή θέα, δραστηριοποιείται κανονικά και περπατά άνετα στον δρόμο.

Τα αποτελέσματα είναι ασύγκριτα, σύμφωνα με λόγια γναθοχειρουργού από το  team του Κέντρου Επανορθωτικής Χειρουργικής Τεχνολογίας η οποία συνεργάστηκε με επιστήμονες του Cardiff Metropolitan University.

Η τεχνολογία 3D χρησιμοποιείται στα χειρουργεία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας το πρωτοπόρο παγκοσμίως σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. H εγχείρηση που έγινε στο νοσοκομείο Morriston του Swansea αποτέλεσε μέρος παρουσίασης στην έκθεση “3D Printing: Το Μέλλον” του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου.

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

ΠΗΓΗ:www.giatros-in.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω

Efi Nika

Ποια είναι τα 6 σημάδια που οδηγούν στο νευρικό κλονισμό;

Efi Nika

Παιδικά εμβόλια χωρίς πόνο; Έρχονται τα ειδικά, ανώδυνα έμπλαστρα

newsitamea