Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αιτία διαζυγίου η σοβαρή αρρώστια της συζύγου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Divorce_by_huggingtrees

Αιτία διαζυγίου η σοβαρή αρρώστια της συζύγου!!!

 

Ο γάμος μπορεί να ωφελεί σοβαρά την υγεία, αλλά αν αρρωστήσει η γυναίκα (και όχι ο άντρας) το διαζύγιο μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Ίδρυμα Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την επίπτωση μιας σοβαρής ασθένειας στον γάμο.

Στην πραγματικότητα, όταν η γυναίκα εκδήλωνε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ιδίως αναπνευστικό ή καρδιολογικό, υπήρχαν διπλάσιες πιθανότητες να οδηγηθεί ο γάμος στη λύση του απ’ όσες όταν ο ασθενής ήταν ο άντρας.

Η μελέτη βασίσθηκε σε στοιχεία μιας 20ετίας, που αφορούσαν 2.717 παντρεμένα ζευγάρια, ηλικίας τουλάχιστον 50 ετών κατά την έναρξη της μελέτης.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, το 31% των γάμων είχαν καταλήξει σε διαζύγιο.

Συγκρίνοντας οι ερευνητές τέσσερα σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό, πνευμονοπάθεια) με τα διαζύγια, ανακάλυψαν ότι υπήρχαν ισχυρές συσχετίσεις όσον αφορά τον κλονισμό της υγείας της γυναίκας.

Ωστόσο, οι συσχετίσεις αυτές δεν αφορούσαν τον καρκίνο: όταν η σύζυγος έπασχε από αυτόν, δεν υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες διαζυγίου.

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε επίσης πως για τους άντρες υπήρχε κάπως αυξημένος κίνδυνος διαζυγίου μόνο όταν πάθαιναν σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Τα ευρήματά μας συνολικά υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο λύσης του γάμου όταν αναπτύσσουν σοβαρά καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα», είπε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αμέλια Καράκερ παρουσιάζοντας τη μελέτη στο Ετήσιο Συνέδριο της Πληθυσμιακής Εταιρείας της Αμερικής (PAA 2014).

«Ωστόσο δεν ξέρουμε εάν τη λύση του γάμου ζητούν οι ίδιες ή οι σύζυγοί τους», πρόσθεσε. «Υπάρχει περίπτωση κάποιες γυναίκες να ζητούν από μόνες τους να απαλλαγούν από τις ευθύνες του γάμου, ώστε να φροντίσουν απερίσπαστα τον εαυτό τους, ιδίως όταν ο σύζυγος αδυνατεί να τις φροντίσει σωστά».

 

 

tanea.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika