Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Αθώο ή ένοχο το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Η επιστήμη διχάζεται!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Cigarette-electronique-les-jeunes-americains-en-sont-accros

Αθώο ή ένοχο το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Η επιστήμη διχάζεται!

Νέες εξελίξεις στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είχαμε, αυτή τη φορά από Αυστραλούς ειδικούς. Με επιστολή που έστειλαν στον ΠΟΥ(Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ισχυρίζονται ότι : οι δυσμενείς επιδράσεις που ενδέχεται να έχουν τα προϊόντα αυτά στο κοινό, παραμένουν άγνωστα! Εκείνο το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι, εκτός του ότι η νικοτίνη είναι το κύριο συστατικό, επιπλέον είναι άγνωστη η επίδραση την οποία ενδέχεται να έχουν στον οργανισμό τα άλλα στοιχεία των ηλεκτρονικών τσιγάρων. (στην Αυστραλία απαγορεύεται η πώληση υγρών εφοδιασμού του ηλεκτρονικού τσιγάρου που να περιέχει νικοτίνη)

Μεταξύ των άλλων, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται ότι «είναι βασικής σπουδαιότητας, οι δημόσιες υγειονομικές Αρχές να μην επηρεαστούν από τη, φαινομενικά, πειστική στρατηγική της καπνοβιομηχανίας να παρουσιαστεί ως συνέταιρος στο νέο προϊόν. Αν πραγματικά είχαν καλές προθέσεις και ήθελαν να μειώσουν τη βλαβερή επίδραση του καπνού στην υγεία του ανθρώπου, θα έδιναν ημερομηνίες αναφορικά με το πότε στοχεύουν να σταματήσουν να παράγουν, να διαφημίζουν και να πουλούν τα βλαβερά προϊόντα τους».

Ενώ λοιπόν πρόσφατα είχαμε άλλη έρευνα που ανέφερε πως παρά το ότι δε γνωρίζουμε ακόμα τις επιπτώσεις του, ότι πιθανότατα να είναι λιγότερες από αυτές του κανονικού τσιγάρου, φαίνεται πως η επιστημονική κοινότητα δε μπορεί ακόμα να συμφωνήσει σε μια κοινή γραμμή. Άρα η επιλογή για την ώρα εναπόκειται στο χρηστή/καπνιστή …μέχρι νεοτέρας!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Efi Nika

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea