Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αδειασαν τα ράφια από ακριβά φάρμακα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Αδειασαν τα ράφια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, στα οποία απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού για τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα. Τις τελευταίες ημέρες, οι ασφαλισμένοι που προσφεύγουν στα συγκεκριμένα φαρμακεία δεν..

….. βρίσκουν τα φάρμακά τους και αφού λάβουν την ένδειξη «στερείται» στο παραπεμπτικό τους, συνεχίζουν την αναζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία.

Οπως ανέφεραν διοικητές του ΕΣΥ, την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ασφαλισμένων που πηγαίνουν στα νοσοκομεία τους με παραπεμπτικά που φέρουν σφραγίδα «στερείται». Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρης, σε χθεσινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, υποστήριξε ότι κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε εμπάργκο φαρμάκων, λόγω των οφειλών του Οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες έχουν «κόψει» την πίστωση στον Οργανισμό και παραδίδουν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς. Αναφερόμενος στα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία διακινούνται σχεδόν αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βουδούρης είπε «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εμπάργκο από τις εταιρείες οι οποίες είναι απλήρωτες σε έναν βαθμό. Το 1,5 δισ. σήμερα αυτοί το έχουν εισπράξει».
Ταλαιπωρία
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί έχουν προγραμματίσει για αύριο γενική συνέλευση ενώ οι συμβεβλημένοι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας ενώ από την Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας προχωρούν και οι γιατροί του ΕΣΥ. Στο μεταξύ, λύση στο πρόβλημα των φαρμάκων στα Χανιά προωθεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η οποία αποφάσισε να καλύψει η ίδια το κόστος των φαρμάκων που δεν έχει πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2012, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παροχή φαρμάκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε δότρια για να σώσει την κόρη της: Θα έδινα και τη ζωή μου για το παιδί μου

Efi Nika

«Φεγγάρι των Λουλουδιών»: Πότε θα δούμε την εντυπωσιακή πανσέληνο του Μαϊου και γιατί την ονόμασαν έτσι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

7 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα 50 και καταστρέφουν ότι έχτιζαν σε όλη τη ζωή τους

Efi Nika