Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έρχεται αύριο η μεγαλύτερη πανσέληνος!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

FA54346D6E9A6D3C617E209C6C4915C1

Έρχεται αύριο η μεγαλύτερη πανσέληνος!

Στις 10 Αυγούστου, ο ουρανός θα γεμίσει με το πιο μεγάλο και πιο φωτεινό φεγγάρι όλου του χρόνου. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος ή αλλιώς «Υπερπανσέληνος» θα είναι η πιο κοντινή στη Γη και θα μας σαγηνεύσει όλους.

Συγκεκριμένα, το αυγουστιάτικο φεγγάρι της Κυριακής, θα βρίσκεται 14% πιο κοντά στη Γη και θα είναι κατά 30% πιο φωτεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του χρόνου.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται τέσσερις με έξι «υπερπανσέληνοι» και φέτος η πρώτη σημειώθηκε την πρώτη μέρα του έτους. Ακολούθησε μια δεύτερη στις 31 Ιανουαρίου, ενώ μετά από την εντυπωσιακή Πανσέληνο του Αυγούστου, θα σημειωθεί άλλη μία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η πανσέληνος αυτή θα συνοδευτεί και από μια εντυπωσιακή βροχή αστεριών, των Περσείδων.

Τα πεφταστέρια θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ρομαντική διάθεση της πανσελήνου, όμως θα είναι ορατά σε σκοτεινές περιοχές και μακριά από το τεχνητό φως των πόλεων.

Πάρτε λοιπόν κι εσείς το ταίρι σας αγκαλιά σε μια παραλία και απολαύστε την βροχή των αστεριών υπό το φως του φεγγαριού.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας