Newsitamea.gr
AMEA news ΑΜΕΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας μαραθώνιος για την αλλαγή, ένας μαραθώνιος για το γιο μου με εγκεφαλική παράλυση!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1404480138771screencapture

Ένας μαραθώνιος για την αλλαγή, ένας μαραθώνιος για το γιο μου με εγκεφαλική παράλυση!-ΒΙΝΤΕΟ

Θα τρέχατε σε ένα μαραθώνιο εάν αυτός ήταν για καλό σκοπό; Πιθανόν ναι! Θα λαμβάνατε μέρος όμως για να τρέξετε με το παιδί σας, το οποίο βρίσκετε σε αναπηρικό αμαξίδιο; Αυτό ήταν το όνειρο του Μπρέτ(BrettEdwards): να τρέξει 26 μίλια μαζί με το γιο του Λούκ(Luke), ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση!

Αποφάσισε να πάρει μέρος στο Μαραθώνιο που θα γίνονταν στην πόλη του Μπράιτον (Brighton), όπου τη διοργάνωση του έχει αναλάβει το ίδρυμα Scope. Ο οργανισμός ιδρύθηκε με σκοπό να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες στη Βρετανία για τα άτομα με αναπηρία. Προσφέρουν υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλές σε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους με αναπηρίες και στις οικογένειες τους. Ενημερώνουν το ευρύ κοινό για κάθε θέμα που έχει σημασία για τα Αμεα και θέλουν να βοηθήσουν στο να αλλάξει η χώρα τους προς το καλύτερο για αυτά τα άτομα. Κάθε τους εκδήλωση είναι μια προσπάθεια για να μαζέψουν χρήματα, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους και να βοηθήσουν όσες περισσότερες οικογένειες μπορούν.

Τελικά ο Μπρέτ κατάφερε να τρέξει μόνο  4 μίλια, όμως δε το έβαλε κάτω. Συνέχισε περπατώντας και έχοντας μαζί του πάντα το γιο του, μέχρι που έφτασαν στο σημείο τερματισμού. Ο τραυματισμός στο γόνατο δεν τον σταμάτησε και ο κόσμος ήταν εκεί για να τους εμψυχώσει σε όλη τη διάρκεια! Άλλωστε το μήνυμα του μαραθωνίου, όπως γνωρίζουμε και οι Έλληνες καλά, δεν είναι το ποιος θα φτάσει πρώτος αλλά η προσπάθεια και ο αγώνας για να φτάσεις μέχρι το τέλος!

Βογιατζής Ηλίας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε παιδιά να δεις… Ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι…

Efi Nika

«Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες…»: Ξεσπά η οικογένεια της γνωστής κομμώτριας που πέθανε μετά την λιποαναρρόφηση – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Τραγωδία – Ξεκληρίστηκε οικογένεια: Κάθισαν να φάνε μεσημεριανό όμως αντί για αλάτι έριξαν στο φαγητό… λίπασμα

newsitamea