Newsitamea.gr
AMEA news

Άτομα με Αναπηρία σε θέσεις μάχης απέναντι στη νέα «σφαγή»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Θέσεις μάχης απέναντι στη νέα «σφαγή»
Θέσεις μάχης απέναντι στη νέα «σφαγή»

Δράσεις και πρωτοβουλίες αποφασίστηκαν στη χτεσινή σύσκεψη της ΣΕΑΑΝ

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των αναπήρων και των οικογενειών τους για τις νέες δραματικές περικοπές που επιφυλάσσει η κυβέρνηση, ώστε να πάρουν θέσεις μάχης, αποφασίστηκε στη χτεσινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με τη μαζική συμμετοχή αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονέων και κηδεμόνων.

Σύμφωνα με ομολογία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών στις 8 Μάρτη, το 2014 έρχεται νέα επανεξέταση των ατόμων με αναπηρία με σκοπό το «κούρεμά» τους, καθώς, όπως είπε, είναι πάρα πολλοί οι ανάπηροι στην Ελλάδα. Τα πενιχρά επιδόματα και συντάξεις θα δίνονται με ενιαία κριτήρια και μόνο στους πιο εξαθλιωμένους, ενώ σχεδιάζεται και ο διαχωρισμός των ΑμεΑ σε άνω και κάτω του 80% ποσοστού αναπηρίας.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης που απειλούν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους οι Γραμματείες της ΣΕΑΑΝ θα κάνουν συσκέψεις και εξορμήσεις στους χώρους τους (ΚΕΠΑ, ιδρύματα, ειδικά σχολεία), θα καλέσουν σε Γενικές Συνελεύσεις στους συλλόγους τους και θα σταλούν επιστολές στα Α/βάθμια σωματεία των αναπηρικών συλλόγων για να οριστούν συναντήσεις. Το κομμάτι της ενημέρωσης όλων είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι ηγεσίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και του Συνδέσμου Τυφλών αποσιωπούν την επίθεση που εντείνεται, ενώ όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή καλλιεργούσαν εφησυχασμό για εξαίρεση των αναπήρων.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη ορίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • Σήμερα, στις 6.30 μ.μ., παρέμβαση μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την επαναπρόσληψη του γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ που απολύθηκε από βενζινάδικο στο Γαλάτσι.
  • Την Τρίτη 19 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για άμεση χρηματοδότηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και πρόσληψη προσωπικού, καθώς την επόμενη βδομάδα δε θα έχουν ούτε να μαγειρέψουν για τα παιδιά, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να κοπεί σύντομα το ρεύμα.
  • Την Τετάρτη 20 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής και γονείς, απαιτώντας να επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του νοσοκομείου που έχει κλείσει.
  • Να συνταχθεί λίστα με τα ονόματα των χρονίως πασχόντων και αναπήρων που καταγγέλλουν στη ΣΕΑΑΝ πως δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και να αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας απαιτώντας να τους δοθούν δωρεάν.
  • http://www.rizospastis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea