Newsitamea.gr
AMEA news

Υπάνθρωποι οι μετανάστες και τα ΑΜΕΑ για την Χρυσή Αυγή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάνθρωποι οι μετανάστες και τα ΑμΕΑ για την Χρυσή Αυγή

Υπάνθρωποι οι μετανάστες και τα ΑμΕΑ για την Χρυσή Αυγή

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δομή και λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

Λίγα περιθώρια αμφισβήτησης της ακραίας ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής αφήνει το εννιασέλιδο πόρισμα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη το οποίο μας αποκαλύπτει τις κρυφές και σκοτεινές πτυχές του εθνικιστικού κόμματος.

Επιλεκτικό μίσος προς τους μετανάστες, σκληρή και στρατιωτική πειθαρχία, σεβασμός στην ιεραρχία, τάγματα εφόδου και ναζιστική ιδεολογία αποκαλύπτονται και προκαλούν σοκ για το γεγονός πως ένα τέτοιο κόμμα βρισκόταν στην ελληνική Βουλή. Η εγκληματική οργάνωση που είχε στηθεί σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα, κάτω από το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος, έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με «εξουσία του αρχηγού» κατά το χιτλερικό δόγμα.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστός με το όνομα «Φύρερ Πρίνς» δηλαδή «Πρίγκιπα Φύρερ» και έτσι καλούνταν να τον αποκαλούν τα πρωτοπαλίκαρα, με ξεκάθαρη διασύνδεση με τον Αδόλφο Χίτλερ. Υπαρχηγός εμφανίζεται να είναι ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς, που μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό αποτελούσαν τον «σκληρό πυρήνα» της Οργάνωσης.

Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός πως μπορεί η Χρυσή Αυγή να υπάρχει από το 1987, ωστόσο η οργάνωση υπάρχει ως κλειστός πυρήνας από το 1980. «Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της» αναφέρεται στο πόρισμα.
Aποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σχετικά με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την οποία όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι και στην κατηγορία αυτή ανήκουν : ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα.

Στο πόρισμα μάλιστα τονίζεται πως: «Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους».

Τι αναφέρει το πόρισμα του Εισαγγελέα
Η «Χρυσή Αυγή» πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980 – 1990, με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, εξέδιδαν δε, το περιοδικό «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Σ τη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση αυτή θεωρούσε εχθρούς. Σύμφωνα με και με τις προβλέψεις του καταστατικού της οργάνωσης στο οποίο μάλιστα ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός του υπέρτερου επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα, ηγετική ομάδα και των δυο τμημάτων ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα «Fuererprinzip» η προσταγή του οποίου προς ενέργεια ή η έγκρισή του σε ήσσονος σημασίας δράση ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.

Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα. Η βία για τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρω, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεότερα ηλικιακά μέλη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea