Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Τα αντιβιοτικά έχουν παρενέργειες μέχρι και 8 εβδομάδες μετά τη χρήση τους!

Τα αντιβιοτικά έχουν παρενέργειες μέχρι και 8 εβδομάδες μετά τη χρήση τους
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα αντιβιοτικά έχουν παρενέργειες μέχρι και 8 εβδομάδες μετά τη χρήση τους

Οκτώ εβδομάδες μετά την αντιβιοτική αγωγή των νηπίων, η ποικιλομορφία της χλωρίδας του γαστρεντερικού παρέμεινε μειωμένη, αν και ο αριθμός των μεμονωμένων βακτηρίων είχε επιστρέψει στο κανονικό, σύμφωνα με το τεύχος Νοεμβρίου του 2012 του περιοδικού Antimicrobal Agents and Chemotherapy (Αντιμικροβιακές Ουσίες και Χημειοθεραπεία). Επιπλέον, τα εν δυνάμει παθογόνα Πρωτεοβακτήρια αποτελούσαν πλέον το κυρίαρχο πληθυσμό στα βρέφη που δέχτηκαν την αγωγή.

“Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τις αρνητικές επιπτώσεις των βραχυπρόθεσμων αντιβιοτικών θεραπειών για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου στα βρέφη”, λέει η συγγραφέας Catherine Stanton του Teagasc Food Research Center, στο Fermoy Cork της Ιρλανδίας.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία βρεφών με αντιβιοτικά φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης παιδικών ασθενειών όπως το έκζεμα και το αλλεργικό άσθμα.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα μωρά κάτω των 6 μηνών που υποβάλλονται σε θεραπεία με αντιβιοτικά αποκτούν την προδιάθεση να γίνουν υπέρβαρα στην παιδική ηλικία.

Στη μελέτη, εννέα βρέφη υποβλήθηκαν σε αγωγή ενδοφλέβιας αμπικιλλίνης / γενταμικίνης εντός 48 ωρών από τη γέννηση τους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των δύο μηνών της μελέτης, η γαστρεντερική τους χλωρίδα συγκρίθηκε με εννέα ελεγχόμενα βρέφη. Στις τέσσερις εβδομάδες, τα βακτηρίδια με ευεργετική δράση, Bifidobacteria και Lactobacilli, ήταν σημαντικά μειωμένα, και παρόλο που οι αριθμοί τους επέστρεψαν πίσω στο κανονικό μέχρι το τέλος της μελέτης, η ποικιλομορφία των ειδών δεν έκανε το ίδιο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγμένες αλληλουχίες του DNA για να προσδιορίσουν τα είδη της χλωρίδας του εντέρου, καθώς και για τη ποσοτικοποίηση τους αριθμούς, λέει ο Stanton.

Μεταβάλλοντας τη μικροχλωρίδα του εντέρου, και ως εκ τούτου το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο πολύ νωρίς στη ζωή, τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την μακροχρόνια υγεία, ιδίως με την ενίσχυση του κινδύνου ανάπτυξης άσθματος, αλλεργίας και παχυσαρκίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετάφραση άρθρου: Μωυσής

Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά θα το βρείτε εδώ
Για άλλη μια φορά θίγεται η επικινδυνότητα των χημικών φαρμάκων στα παιδιά. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους ενήλικες, αλλά σκεφτείτε ότι στα παιδιά καθορίζεται ολόκληρη η ζωή τους με αυτόν τον τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν γονιό να αποφύγει τη συμβατική αντιμετώπιση των ασθενειών του παιδιού του. Η δυσκολία όμως αυτή έγκειται στην άγνοιά του για το μακροπρόθεσμο κακό που μπορεί να προκαλέσουν τα χημικά στο παιδί του.

enallaktikidrasi.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μυστικό που ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μάθηση διαρκεί μόνο 5′

Efi Nika

5 συμπεριφορές των γονιών που ενοχλούν τα παιδιά

Efi Nika

Κάνε παιδιά να δεις… Ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι…

Efi Nika