Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνελήφθησαν 16 “μαϊμού” αποκλειστικές!

Συνελήφθησαν 16 "μαϊμού" αποκλειστικές
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συνελήφθησαν 16 "μαϊμού" αποκλειστικές

Συνελήφθησαν 16 “μαϊμού” αποκλειστικές

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σήμερα το πρωί, σε κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, με αντικείμενο τη νομιμότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, μετά από σχετικές καταγγελίες, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε Κλινικές του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 16 αλλοδαπές, ηλικίας από 28 έως 57 ετών,  εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς  και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Επιπλέον, για τέσσερις από τις αλλοδαπές, προέκυψε ότι δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

 

 

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση: Θρήνος για τον 43χρονο Νίκο ανήμερα Μ.Πέμπτη, έτσι τον βρήκαν μετά από 15 μέρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika