Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Συναγερμός για μόλυνση από ψευδοπανώλη!!!

Συναγερμός για μόλυνση από ψευδοπανώλη
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συναγερμός για μόλυνση από ψευδοπανώλη

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι ο ιός της ψευδοπανώλης , που εντοπίστηκε σε πτηνοτροφικές μονάδες στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, ενδέχεται να αποτελέσει κίνδυνο και για την Ευρώπη. Την ενημέρωση αυτή πήραν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Κύπρου, Γιώργο Κυριακίδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πεπεισμένες ότι ο ιός της ψευδοπανώλης μεταφέρθηκε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι ο ιός προσομοιάζει με τον τουρκικό ιό, αν δεν είναι και ο ίδιος.

Επεσήμανε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν ενημέρωσαν την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή. Περιορίστηκαν απλώς να αναφέρουν ότι δεν έχει εντοπιστεί πρόβλημα στα κατεχόμενα.

Ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών δήλωσε ότι συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις σε υποστατικά της περιοχής, όπου έχει εντοπιστεί ο ιός, για παρακολούθηση της κατάστασης.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο ιός είναι πολύ ανθεκτικός και μεταφέρεται ακόμη και με τον αέρα. Ωστόσο , τονίζουν ότι δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea