Newsitamea.gr
AMEA news

Συνάντηση της Αντιπροσωπείας Φορέων ΑμεΑ για την περίπτωση του παιδιού με Αυτισμό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ .thebest.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 25 Ιουνίου η συνάντηση της αντιπροσωπεία των φορέων ατόμων με αναπηρία με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Απ. Λέτσιος απουσίαζε.

Η συνάντηση τελικά διεξήχθη σε καλό κλίμα με την παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή, κου Ηλ. Παναγιωτόπουλου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κου Ιων. Τσολάκη και του Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής, κου Φιλ. Γουρζή.

Η αντιπροσωπεία της Διοίκησης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το περαστικό όταν διεκομίστη βρισκόταν σε οξεία κατάσταση και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η ακινητοποίησή του. Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται έχει επιδείξει θετικά σημάδια και μέχρι την Παρασκευή το παιδί θα έχει πάρει εξιτήριο από την Ψυχιατρική Κλινική.

Επίσης αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ενώ η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ενημέρωσαν ότι έχει αποφασιστεί από το 2012 να συσταθεί μία κλινική στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με την οποία θα υπάρξει και συνεργασία με το Πανεπιστημιακό.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ειδικά λόγω της σοβαρότητας της περίπτωσης πρότεινε να προβεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το παιδί στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (ΙΠΚ) Παλλήνης που είναι κοινοτική δομή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Αττικής και καλύπτει τον Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων αίτημα το οποίο θα στηρίξει και η Ομοσπονδία με παρέμβασή της. Επίσης λόγω της έκτασης που έλαβε το γεγονός και από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες που αποτύπωναν τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας του παιδιού θεωρήθηκε σημαντικό να προταθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης(Ε.Δ.Ε.).

http://www.thebest.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika