Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Κινεζικός Καλλιτεχνικός Θίασος ΑμεΑ -China Disabled People’s Performing Art Troupe

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

MYDREAM4

China Disabled People’s Performing Art Troupe: My Dream
Ειδικές Εμφανίσεις –27,28 Νοεμβρίου 2013/20:30

My Dream (Το όνειρό μου), μια παράσταση υψηλού επιπέδου από τον Κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ατόμων με αναπηρία (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT), μια υπερπαραγωγή που έχει κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο, ένα θέαμα που «μιλάει» με τρόπο μοναδικό για την ψυχική γαλήνη και τη χαρά της ζωής. Η παράσταση συνδυάζει όλα τα είδη χορού, στοιχεία κινεζικής όπερας, χοροδράματος και μουσικού θεάτρου, καθώς και νέες μορφές τέχνης, όπως η απαγγελία ποιημάτων και ο χορός σε νοηματική γλώσσα, καθώς και ο χορός από άτομα με προβλήματα όρασης. Αναμειγνύοντας στοιχεία της κουλτούρας και της πνευματικής-θρησκευτικής παράδοσης της Κίνας, μέσα από το μοναδικό αυτό θέαμα αποκαλύπτεται η ομορφιά της τέχνης και η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για την αλήθεια. Και ταυτόχρονα η ακατάβλητη θέληση των μελών του Θιάσου, που κατορθώνουν το ακατόρθωτο και το μοιράζονται με όλο τον κόσμο!

Ο Θίασος αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και του διοικητικού προσωπικού, τα 29. Ο Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής είναι όλοι άτομα με αναπηρία. Όλοι ενεργούν με βάση τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοαποδοχή, καθώς επίσης τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και την αναγνώριση της αξίας του άλλου. Σχεδιάζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά προγράμματα, εκπαιδεύουν τους ερμηνευτές και επίσης δημιουργούν οι ίδιοι το επικοινωνιακό και διαφημιστικό υλικό. Ο Θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να δίνουν παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές πόλεις ή χώρους. Υπάρχει επίσης μία ομάδα αποκλειστικά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση νέων ταλέντων.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

[youtube id=”BL6mVQZVLqM” width=”620″ height=”360″]

Ένα σύντομο ιστορικό:

– 1987: 30 περίπου άτομα με ειδικές ανάγκες, και με μεγάλη αγάπη για τις Τέχνες, συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο Πρώτο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κίνας και ίδρυσαν τον Κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (China Disabled People’s Performing Art Troupe – CDPPAT).

– Τα πρώτα 13 χρόνια, ο CDPPAT αποτελούσε έναν ερασιτεχνικό οργανισμό με όχι ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Πρωταρχικός στόχος των συμμετεχόντων ήταν να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα «Ισότητα και Συμμετοχή».

– 2000: ο CDPPAT δημιούργησε πρώτη φορά ένα μεγάλης κλίμακας θέαμα με τίτλο My Dream – Το όνειρό μου, μια παραγωγή υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών και επαγγελματικού επιπέδου.

– 2002: άρχισαν να δίνουν κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη εμπορική επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από το κοινό.

– 2004: ο CDPPAT μετατράπηκε σε επαγγελματικό σύνολο. Με πηγή έμπνευσης το τρίπτυχο «Αλήθεια, Τιμιότητα και Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη», ο CDPPAT στην κυριολεξία απογειώθηκε.

chinadisabledpage

Ο Θίασος αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και του διοικητικού προσωπικού, τα 29. Ο Πρόεδρος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής, είναι όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλοι ενεργούν με βάση τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοαποδοχή, καθώς επίσης τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και την αναγνώριση της αξίας του άλλου. Σχεδιάζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά προγράμματα, εκπαιδεύουν τους ερμηνευτές και επίσης δημιουργούν οι ίδιοι το επικοινωνιακό και διαφημιστικό υλικό. Ο Θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να δίνουν παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές πόλεις ή χώρους. Υπάρχει επίσης μια ομάδα αποκλειστικά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση νέων ταλέντων.

chinagallery5

chinagallery2

Ενημερωθείτε για τα ομαδικά εισιτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea