Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Στον ΕΟΠΠΥ επιρρίπτει τις ευθύνες το Ασυλο Ανιάτων!!!

Στον ΕΟΠΠΥ επιρρίπτει τις ευθύνες το Ασυλο Ανιάτων
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στον ΕΟΠΠΥ επιρρίπτει τις ευθύνες το Ασυλο Ανιάτων

Επιστολή? απάντηση για όσα υπογραμμίζονται σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνους» με τίτλο «Εστία σκανδάλων το Ασυλο Ανιάτων» (21 Ιουνίου) απέστειλε η πρόεδρος του Ασύλου Ιωάννα Ηλιάδη εκ μέρους του ΔΣ.

Στην επιστολή αναφέρονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Σήμερα το Ασυλο Ανιάτων, οι εργαζόμενοι και οι 220 ασθενείς του είναι αντιμέτωποι με τις βαρύτατες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η ακίνητη περιουσία του Ασύλου έχει απαξιωθεί λόγω της οικονομικής ύφεσης, της υπερφορολόγησης των ακινήτων και της μη καταβολής μισθωμάτων ακόμα και από το Δημόσιο. Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ αγγίζουν το 1,7 εκατ. ευρώ».

Τονίζεται επίσης ότι «οι 150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένα 6 μηνών, εξαιτίας της οκτάμηνης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Μετά την ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας, αναμένεται η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Κινητοποιήσεις
Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν το πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ και την καθυστέρηση των μισθωμάτων από τα ακίνητα του Ασύλου, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, χωρίς καν να έχουν ορίσει το απαραίτητο από τον νόμο προσωπικό ασφαλείας. Η Διοίκηση προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που υπάρξει από τις κινητοποιήσεις πρόβλημα στην περίθαλψη και τη φροντίδα των 220 ασθενών».

«Στο Ασυλο Ανιάτων» σημειώνει στην επιστολή της η κ. Ι. Ηλιάδη, «η νέα Διοίκηση που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Απρίλιο του 2012, έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο εξυγίανσης και αποτύπωσης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Ασύλου. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ανατεθεί ?μετά από διαγωνισμό- στο διεθνή οίκο ορκωτών ελεγκτών (Grant Thornton), ο διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο (1980-2012), προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να αποδοθούν ευθύνες. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται στους αμέσως προσεχείς μήνες».

 

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea