Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να πειθαρχήσουν!!!

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να πειθαρχήσουν
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να πειθαρχήσουν

Επιστρέφετε από τη δουλειά, είστε έτοιμοι να βάλετε τα κλάματα από την κούραση και το μόνο, που ζητάτε, είναι ηρεμία και γαλήνη. Ξαφνικά το αγαπημένο σας πιτσιρίκι, μπορεί και για να σας τραβήξει την προσοχή, αρχίζει τις σκανταλιές. Η κούραση της μέρας σας έχει φθάσει στα όριά σας και τώρα είστε ένα βήμα πριν από την… έκρηξη.

Τι κάνετε σε μία τέτοια ή παρόμοια περίπτωση; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αλάνθαστη συνταγή, αλλά δοκιμάστε τα παρακάτω:

*ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ
Για να επανακτήσετε τον έλεγχο της κατάστασης, θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Η υστερία δεν θα βοηθήσει ούτε το παιδί να καταλάβει το λάθος του ούτε εσάς να λύσετε το πρόβλημα. Εάν χάσετε την ψυχραιμία σας, είστε ένα βήμα πριν από τη χειροδικία, που δεν αποτελεί παιδαγωγική μέθοδο.

*ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα παιδί προσχολικής ηλικίας να κάνει το σωστό, εάν πρώτα δεν του έχει πει ποιο είναι το σωστό. Ορίστε, λοιπόν, τους κανόνες σας. Πείτε στο παιδί σας τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται, ενώ όταν βλέπετε ότι πάει να… παραστρατήσει, προειδοποιήστε το.

*ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Κάθε τι, που κάνουμε στη ζωή μας, έχει συνέπειες. Καλές ή κακές. Αυτό πρέπει να το μάθουν τα παιδιά και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μείνετε σταθεροί και αμετακίνητοι στα λόγια σας. Όταν για παράδειγμα του πείτε πως θα του αφαιρέσετε ένα παιχνίδι, εάν χτυπήσει το μικρότερο αδερφάκι του, κάντε το πράξη όταν χρειαστεί. Με τις απειλές δεν θα έχετε αποτέλεσμα.

*ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Εάν οι ενήλικες έχουν ανάγκη την επιβράβευση μία φορά, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας το έχουν εκατό. Κάθε φορά, που η συμπεριφορά τους θα είναι ικανοποιητική, καλό θα είναι να την επιδοκιμάζετε. Υποσυνείδητα, έτσι, θα αντιληφθούν τη διαφορά του καλού από το κακό και θα προσπαθούν για το καλύτερο, ώστε να κερδίσουν.

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Efi Nika

Μπαμπάς κοιμίζει το μωράκι του πάνω στην κιθάρα του ενώ του τραγουδά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika