Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή μέθοδος θα καταργήσει τις μεταμοσχεύσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρωτοποριακή μέθοδος θα καταργήσει τις μεταμοσχεύσεις

Επιστήμονες στις ΗΠΑ από το Κολέγιο Ιατρικής Weill Cornell βρήκαν τρόπο να θεραπεύουν τα όργανα που έχουν καταστραφεί, κάνοντας, ουσιαστικά, τις μεταμοσχεύσεις να φαντάζουν παρελθόν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το «κλειδί» βρίσκεται στην έγχυση κυττάρων του ενδοθηλίου, που είναι υπεύθυνα για τη δομή των αιμοφόρων αγγείων.

«Τα ενδοθηλιακά κύτταρα είναι ισχυρές βιολογικές μηχανές, που συμβάλλουν καθοριστικά στην αναγέννηση του ιστού των οργάνων, απελευθερώνοντας στον οργανισμό κάποια μόρια που είναι ωφέλιμα και απαραίτητα», επισημαίνεται στη μελέτη.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές του Weill Cornell, τα αιμοφόρα αγγεία σε κάθε όργανο είναι πολύ διαφορετικά, αφού πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες του οργάνου στο οποίο βρίσκονται.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε μετά την πλήρη αποκωδικοποίηση των ενεργών γονιδίων των ενδοθηλιακών κυττάρων, γεγονός που έφερε στο φως εκατοντάδες γονίδια που ήταν ήδη γνωστά, αλλά δεν είχε αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τα συγκεκριμένα κύτταρα.

Καταλήγοντας, η έγχυση ενδοθηλιακών κυττάρων θα βοηθήσει τον ιστό που έχει υποστεί βλάβη να αποκαταστήσει τη λειτουργία του οργάνου, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της μεγάλης αναμονής για την εύρεση του κατάλληλου μοσχεύματος.

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika