Newsitamea.gr
AMEA news

Ποιος είναι τέλειος; η φωνή των ΑμεΑ πρέπει να ακουστεί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

726bef1b1de06fd2d45591c1f65a6720_M

Έφτιαξαν κούκλες για βιτρίνες μαγαζιών στα πρότυπα ανθρώπων με αναπηρία

Είναι αλήθεια ότι τα τέλεια σώματα που βλέπουμε να έχουν οι κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων μοιάζουν να είναι τέλεια, αλλά οι γυναίκες που τα θαυμάζουν δεν είναι πάντα τέλειες, ούτε αρτιμελείς.

Η Ελβετική εταιρία Pro Infirmis, που ασχολείται με τα Άτομα με Αναπηρίες, δημιούργησε μια σειρά με κούκλες βιτρίνας βασισμένες στα σώματα γυναικών με αναπηρία και με τον τίτλο: «Ποιος είναι τέλειος»;
Το project κινηματογραφήθηκε σε βίντεο και μπορεί ο καθένας να απολαύσει τα μοντέλα που είναι Άτομα με Αναπηρίες να θαυμάζουν τον εαυτό τους ποζάροντας για τις κούκλες. Αλλά το καλύτερο κομμάτι του project είναι ότι, αφού κατασκευάστηκαν οι ιδιαίτερες αυτές κούκλες, τοποθετήθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων στη Ζυρίχη !
Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας αυτό έγινε για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου. Μια γυναίκα με αναπηρία που συμμετείχε στο βίντεο δήλωσε ότι είναι σοκαριστικό να βλέπεις στις βιτρίνες κούκλες με αναπηρία, αλλά αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα που θέλει να περάσει αυτή η ενέργεια.
Η Angela Rockwood, υπήρξε μοντέλο παλιά και μετά από ατύχημα τετραπληγικό μοντέλο σήμερα, συμμετείχε στο project και δήλωσε ότι η φωνή των ΑμεΑ πρέπει να ακουστεί. Ήδη στην Αγγλία στα καταστήματα Debenhams υπάρχει o κατάλογος για την κολεξιόν της άνοιξης του 2013 με μοντέλα ανάπηρες γυναίκες, ο δρόμος για τα άτομα αυτά είναι ακόμα ανηφορικός, αλλά ήδη έγινε μια αρχή!
[youtube id=”E8umFV69fNg” width=”620″ height=”360″]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea