Newsitamea.gr
AMEA news

Παιδιά ΑΜΕΑ από τη Ρωσία υποδέχθηκε χθες ο δήμαρχος στη Ρόδο!!!

Παιδιά ΑΜΕΑ από τη Ρωσία υποδέχθηκε χθες ο δήμαρχος στη Ρόδο!!!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παιδιά ΑΜΕΑ από τη Ρωσία υποδέχθηκε χθες ο δήμαρχος στη Ρόδο!!!

 

Ομάδα τριάντα νεαρών Ρώσων από την Ομοσπονδία Ιδρυμάτων Κωφαλάλων και Τυφλών, οι οποίοι βρίσκονται στη Ρόδο για δεκαήμερη παραμονή, καλωσόρισε χθες το πρωί ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Την ομάδα αποτελούν 23 παιδιά και 7 δάσκαλοι-συνοδοί από την πόλη Σέργκιεφ Ποσάντ, που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, της οποίας το Ίδρυμα επιχορηγείται τόσο από το Ρωσικό κράτος όσο και από την Μονή, με την οποία συστεγάζεται.

Τα παιδιά ήρθαν στη Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος Θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιεί το ίδρυμα, κι αυτή είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται κάτι ανάλογο στη Ρόδο. Μετά το νησί μας, το ταξίδι τους θα συνεχιστεί στην Πάτμο και στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος, στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στα παιδιά και την επικεφαλής συνοδό και διευθύντρια του Ιδρύματος Επιφάνοβα Γκαλίνι, τόνισε τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών, που ενισχύονται από την κοινή χριστιανική πίστη, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η φίλη χώρα Ρωσία δείχνει τον πολιτισμό της, φροντίζοντας ιδαιτέρως τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα παιδιά επισκέφτηκαν ήδη την Μονή Παναγιά Τσαμπίκα, όπου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε και ο Ρώσος ιερέας που τα συνοδεύει.

Το δικό του «παρών» στη συνάντηση έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μανόλη Ζηδιανάκη, ώστε να διερευνηθούν οι πιθανοί τρόποι επικοινωνίας των δύο πλευρών για την σύσφιξη των σχέσεων.

 

 

rodiaki.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea