Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Ο φόβος του τροχού, χειρότερος από τον πόνο!!!

Ο φόβος του τροχού, χειρότερος από τον πόνο!!!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο φόβος του τροχού, χειρότερος από τον πόνο!!!

Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να είναι μια δυσάρεστη αναγκαιότητα, αλλά υπάρχουν σίγουρα πολύ περισσότερα πράγματα που θα πρέπει να φοβόμαστε απ΄ ό, τι ο τροχός και οι εξαγωγές δοντιών.

Ο φόβος του πόνου, ενδέχεται να είναι χειρότερος απ΄ ό, τι ο ίδιος ο πόνος, λένε οι επιστήμονες. Για τον λόγο αυτόν, μάλλον, θα είναι προτιμότερο να μην αναβάλλετε μια αναπόφευκτη ταλαιπωρία και να επισκεφτείτε άμεσα τον οδοντίατρο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι περισσότεροι επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τον πόνο, επειδή το άγχος που μας προκαλεί η ανησυχία για τον οδοντίατρο, μας αποτρέπει να εστιάσουμε σε άλλες δραστηριότητες.

Τα ευρήματα αυτά μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να αναπτύξουν νέες στρατηγικές αντιμετώπισης του φόβου των ασθενών τους, όταν πρόκειται για επώδυνες θεραπείες, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν μια απόφαση έχουν την τάση να αναβάλλουν ο,τι θεωρούν δυσάρεστο για το μέλλον.

Ο φόβος του τροχού, χειρότερος από τον πόνο

 

Από μελέτες που έγιναν σε τομογραφίες απεικόνισης του εγκεφάλου, φάνηκε ότι η ύπαρξη του φόβου εξαρτάται από το χρόνο που αναμένουμε να επέλθει μελλοντικά ο πόνος.

Αν ο πόνος δεν μπορεί να αποφευχθεί, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τον αντιμετωπίσουν και να ξεμπερδεύουν απ΄ αυτόν νωρίτερα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι ο πόνος που θα υποστούν θα είναι χειρότερος.

Οι 35 συμμετέχοντες στην μελέτη κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε ήπιο ηλεκτροσόκ και σε πόνο αυξανόμενης έντασης. Στο 71% των περιπτώσεων, οι άνθρωποι επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τον πόνο νωρίτερα, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ένα πιο επώδυνο ερέθισμα.

Αντί να αναβάλλετε την επίσκεψη …

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο για σας οδοντίατρο, ειδικά αν φοβάστε.  Αναζητήστε ένα οδοντίατρο που καταλαβαίνει τους φόβους σας και που είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει να τους ξεπεράσετε.

Ρωτήστε τους φίλους και τους γνωστούς σας που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς να σας συστήσουν κάποιον …συνεργάσιμο οδοντίατρο.

Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις:  Μιλήσετε με τον οδοντίατρο σας και συζητήστε τους φόβους σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος σας.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea