Newsitamea.gr
AMEA news

Νεφροπαθής με 80% αναπηρία:«Δεν θα τους κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω»!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νεφροπαθής με αναπηρία Δεν θα τους κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω

Νεφροπαθής με 80% αναπηρία: «Δεν θα τους κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω»!

Η Αναστασία Κ., αιμοκαθαρούμενη με 80% αναπηρία, με αφορμή την αυτοκτονία της Κατερίνας Παπαγεωργίου, απευθύνει μήνυμα αφύπνισης μέσα από επιστολή της Στο ΧΩΝΙ. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά να δώσουμε ένα τέλος στην «ανάλγητη αυτή κυβέρνηση».

Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η
ΧΡΥΣΑΛΚΗΣΤΙΣ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗ

Δεν θα τους κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της κ. Αναστασίας όταν κάλεσε Στο ΧΩΝΙ για να μας πει την ιστορία της. Αφορμή αποτέλεσε το δημοσίευμα για την αυτοκτονία της Κατερίνας Παπαγεωργίου. Αν και αιμοκαθαρούμενη με 80% αναπηρία, η κυρία Αναστασία μένει πλέον χωρίς σύνταξη γιατί περιμένει να εξεταστεί από τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα πότε επιτέλους θα έρθει η σειρά της… Παρά το γεγονός ότι, αν και συγκέντρωσε όλα τα χαρτιά που της ζήτησαν για να μπορέσει να περάσει ΚΕΠΑ, της τα έδωσαν πάλι πίσω γιατί κάποιο έλειπε και έπρεπε να κάνει τη διαδικασία από την αρχή…(μα)

Παρά το γεγονός ότι την ενημέρωσαν πως αν και έχει 80% αναπηρία, μέχρι να περάσει ΚΕΠΑ, δεν πρόκειται να λαμβάνει τη σύνταξή της. Παρά το γεγονός πως δεν γνωρίζει αν θα λάβει ποτέ αναδρομικά τα χρήματα από την κομμένη σύνταξη!
Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αλλαγή της είσπραξης του επιδόματος μεταφορικών.

Η νεφροπαθής κυρία Αναστασία, πρέπει τρεις φορές την εβδομάδα να κάνει αιμοκάθαρση. Αυτός είναι και ο λόγος που επιδοτούν τη μεταφορά της από και προς την κλινική. Πήγε λοιπόν στο κτίριο του ΕΟΠΠΥ στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, ανέβηκε πέντε ορόφους με τα πόδια και στήθηκε στην ουρά για να ενημερωθεί πως πλέον το επίδομα των μεταφορικών της τάξης των 230 ευρώ το μήνα θα το λαμβάνει ανά εξάμηνο. Χωρίς όμως να της ξεκαθαρίσουν αν θα λαμβάνει αναδρομικά το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται τους έξι μήνες ή απλά ένα ποσοστό αυτού.

Οι τόσες αντιξοότητες δεν πτοούν την κυρία Αναστασία. Η οποία σκέφτεται ακόμα και να καταθέσει μήνυση εναντίον τής ανάλγητης, όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνησης που οδηγεί μαθηματικά τόσο την ίδια όσο και ανήμπορους και φτωχούς ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Μάλιστα, μέσα από την επιστολή της καλεί τον κόσμο να αφυπνιστεί, να ξεσηκωθεί και όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά να πουν φτάνει πια! «Ας είναι η Κατερίνα Παπαγεωργίου η τελευταία που αυτοκτονεί» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Το ΧΩΝΙ

Ονομάζομαι Αναστασία Κ., είμαι αιμοκαθαρούμενη εδώ και 5 χρόνια.

1/7/2013 το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) μου έκοψε τη σύνταξή μου, παρ΄ όλο που έχω πάνω από 80% αναπηρία. Αποφάσισα να γράψω αυτό το γράμμα με αφορμή την αυτοκτονία μιας γυναίκας ονόματι Κατερίνα Παπαγεωργίου που δε γνώρισα ποτέ, αλλά που έμαθα για το περιστατικό διαβάζοντας στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ της Κυριακής.

Αισθάνθηκα, με αφορμή το θάνατό της, αλλά και το δικό μου πρόβλημα να κινητοποιηθώ με όποιο τρόπο, ώστε να βρουν δικαίωση όλοι όσοι αυτοκτόνησαν είτε από χρέη είτε από ασθένειες. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος πια, στην ανάλγητη αυτή κυβέρνηση που το μόνο που κάνει και λέει εδώ και τρία χρόνια, είναι να λέει “ναι” σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας.

Εγώ κύριες και κύριοι παρ΄ όλο που είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν επιθυμώ να αυτοκτονήσω και γιατί να το κάνω άλλωστε. Είμαι αγκαλιά με το θάνατο σε ένα ιδιόμορφο τανγκό που το χορεύω μαζί του τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι αιμοκαθαρούμενοι όπως είναι γνωστό, αν δεν κάνουν αιμοκάθαρση όλη την εβδομάδα, στο τέλος αυτής έχουν πεθάνει. Επιθυμώ λοιπόν και ζητώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, να αφυπνιστούμε όλοι εμείς οι Έλληνες και να ξεσηκωθούμε δυναμικά, με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας μας.

Η απελπισία που βιώνουμε όλοι μας πρέπει να πάψει να υπάρχει. Πρέπει η αυτοκτονία της Κατερίνας Παπαγεωργίου να είναι η τελευταία. Στο όνομα αυτής της γυναίκας, να σταθούμε όλοι μας και να ενωθούμε σαν μία γροθιά απέναντι σε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη και να πούμε δυνατά… ίσα με εδώ. Πρέπει κάποτε αυτοί οι άνθρωποι που έχουν επιφέρει τόσα δεινά σε ανήμπορους ανθρώπους, να καταδικαστούν για εν ψυχρώ δολοφονίες.

Πρέπει ο καθένας μας με κάθε τρόπο, να αποτρέψουμε να πεθάνουν άλλοι άνθρωποι, ανήμποροι, φτωχοί, μόνοι ή άρρωστοι.

Αυτό που έκαναν στην Κατερίνα είναι απάνθρωπο.

Αυτό που κάνουν σε εμένα είναι ανήθικο και μη σύννομο.

Ζητώ ένα τέλος. Ζητώ μια καινούργια αρχή.

Ας ενωθούμε».

eoty.gr
Πηγή: Εφημερίδα «το χωνί»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika