Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Νέα θεραπεία για την υπογονιμότητα δίνει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νέα θεραπεία για την υπογονιμότητα δίνει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες

Νέα ελπίδα για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, δίνει η μέθοδος που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ δημιούργησαν μια μέθοδο που βοηθά τις γυναίκες να ξεπεράσουν την ωοθηκική ανεπάρκεια, ώστε ο οργανισμός τους να παράγει υγιή ωάρια.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια τεχνική ωρίμανσης ωοκυττάρων in vitro, μέσω της οποίας καλλιέργησαν ιστό ανθρώπινων ωοθηκών έξω από τον γυναικείο οργανισμό και στη συνέχεια τον εμφύτευσαν ξανά, αφού τον είχαν ενισχύσει με πρωτεΐνες και άλλους παράγοντες που υπό φυσιολογικές συνθήκες βοηθούν τα ωοθυλάκια να παράγουν ώριμα ωάρια.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπογονιμότητας και από τις οποίες οι επιστήμονες αφαίρεσαν μικρό κομμάτι από τον ιστό των ωοθηκών τους.

Όταν τους τον εμφύτευσαν ξανά, αφού είχε προηγηθεί η παραπάνω διαδικασία, οι δύο κατάφεραν να μείνουν έγκυες – μάλιστα η μία ήδη έχει φέρει στον κόσμο ένα υγιές παιδί – και άλλες πέντε κατάφεραν να παράγουν βιώσιμα ωάρια.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό  Proceedings of the National Academy of Sciences, στόχος της νέας μεθόδου είναι η «αφύπνιση» των ωοθυλακίων που δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά.

Η μέθοδος αυτή θα βοηθήσει τις γυναίκες που για να αποκτήσουν παιδί πρέπει να βασιστούν σε δότριες ωαρίων, καθώς και εκείνες που έχουν αποκτήσει προβλήματα υπογονιμότητας έπειτα από χημειοθεραπεία που επηρέασε αρνητικά τις ωοθήκες τους.

 

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Efi Nika