Newsitamea.gr
AMEA news

Κατασυκοφάντηση της αναπηρίας: Φτάνει πια!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

anapiria

Για μια ακόμη φορά η ανεπάρκεια της Διοίκησης του ΙΚΑ οδήγησε σε διασυρμό και διαπόμπευση την Αναπηρία στην Ελλάδα και δυσφήμησε τη χώρα στο εξωτερικό. Οι τυμπανοκρουσίες για τους «δήθεν τυφλούς» στην Κάλυμνο, η αποσιώπηση των ποσοστών στην Ρόδο και η δειλή διόρθωση της πρώτης ανακοίνωσης του ΙΚΑ έφεραν ξανά στο φως τα αντικοινωνικά, τουλάχιστον, αντανακλαστικά των αρμοδίων. Η Συνομοσπονδία προσυπογράφει την οργισμένη αντίδραση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: «Ανθρώπινη σάρκα αναπήρων προσφέρει η κυβέρνηση στην τρόικα – η νέα απόπειρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης των τυφλών της χώρας μας προκαλεί πραγματική αηδία». Η Συνομοσπονδία στηρίζει και προσυπογράφει όλες τις ανακοινώσεις για το θέμα του ΠΣΤ, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ν. Αιγαίου και του ΠΣΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα, ξεκαθαρίζει, για μία ακόμη φορά ότι έχει μέτωπο ενάντια σε οποιανδήποτε έκνομη συμπεριφορά πολιτών, γιατρών, δημόσιων λειτουργών και πολιτικών υπευθύνων, οι οποίοι είτε εκούσια είτε ακούσια έχουν δημιουργήσει το θλιβερό φαινόμενο των λεγόμενων «αναπήρων – μαϊμού», που κατασυκοφαντεί τα άτομα με αναπηρία και αυξάνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό.

Η ΕΣΑμεΑ υποστήριξε από την αρχή τους ελέγχους και την επανεξέταση – με το σκεπτικό ότι θα διεξαχθούν με αντικειμενικά κριτήρια και με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και της αξιοπρέπειάς τους. Όσον αφορά το τελευταίο περιστατικό στην Κάλυμνο, δεν είναι μόνο το αριθμητικό λάθος το πρόβλημα. Είναι η πρακτική που ακολουθήθηκε στη συνέχεια, με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις.

Οι υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα ποσοστά και στην Κάλυμνο και στην Ρόδο όσων έλαβαν ποσοστό κάτω από το όριο που τους επιτρέπει να λαμβάνουν επίδομα. Πρέπει επίσης να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που τους έδωσαν τις γνωματεύσεις, να στείλουν τον φάκελο στον Εισαγγελέα, που βέβαια έπρεπε ήδη να είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως, καθώς και τα ονόματα των προϊσταμένων που επικύρωσαν τις πράξεις. Το αναπηρικό κίνημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη αυτή τη ληστρική εκμετάλλευση της αναπηρίας και αυτή την απαράδεκτη σχέση διαπλοκής που υπήρξε, υπάρχει και ίσως να υπάρχει και στο μέλλον. Υπεύθυνοι είναι οι πολίτες που δέχτηκαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, οι υπηρεσιακοί παράγοντας που συμμετείχαν, οι επιστήμονες που παραβίασαν τον όρκο του Ιπποκράτη και οι πολιτικοί που τους εξέθρεψαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika