Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Καρκινογόνες ουσίες έχουν περάσει στο αίμα του ομφάλιου λώρου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καρκινογόνες ουσίες έχουν περάσει στο αίμα του ομφάλιου λώρου

Τη διαπίστωση ότι, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, είναι βιομηχικά μολυσμένοι από ουσίες που έχει κατασκευάσει ο ίδιος ο άνθρωπος, έκαναν επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Ολιστικής Ιατρικής της Αυστραλίας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η μόλυνση πλέον αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και πως από αυτήν δεν εξαιρείται κανείς, ούτε καν τα νεογέννητα», είπε δρ James Siow, που ηγείται της μελέτης.

«Υπάρχουν μελέτες που έδειξαν ότι 232 χημικές ουσίες, ανάμεσα στις οποίες κάποιες γνωστές καρκινογόνες, έχουν περάσει στο αίμα του ομφάλιου λώρου. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έρχονται στον κόσμο, φέροντας μολύνσεις από ουσίες που θα μπορούσαν να τα σκοτώσουν», εξήγησε

Σύμφωνα με τον δρ James Siow, υπάρχει μεγάλη αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας, που οφείλονται στην παρουσία χημικών ουσιών στο νερό, τις τροφές, την ατμόσφαιρα, καθώς και σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η μόλυνση έχει επηρεάσει ήδη τουλάχιστον τρεις γενιές, δίνοντας εξήγηση στην αύξηση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας μόλυνσης, τις επιδράσεις της στην ανθρώπινη υγεία και την αναγκαιότητα να καταλάβουν γιατροί και πολίτες τη σημασία της πρόληψης.

Μάλιστα, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς η μόλυνση έχει επηρεάσει ήδη τουλάχιστον τρεις γενιές, γεγονός στο οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται και η αύξηση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψάχνω για ανθρώπους, λιγοστούς, ξεχωριστούς και σπάνιους…

Efi Nika

Ποδήλατο: Οι 5 λόγοι που μπορεί να βοηθήσει σε αρθρίτιδα και μυοσκελετικούς πόνους

Efi Nika

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika