Newsitamea.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλές πρακτικές στις υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής για άτομα με νοητική υστέρηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 με τίτλο:

«Καλές πρακτικές στις υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής για άτομα με νοητική υστέρηση».

Η ημερίδα θα γίνει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» από 9:00 έως 17:00 με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής που υλοποίησε ο φορέας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) – ΕΣΠΑ.

Σκοπός των παραπάνω προγραμμάτων είναι η στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας και κατά συνέπεια στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση τόσο των επαγγελματιών όσο και των οικογενειών των ατόμων με νοητική υστέρηση σε θέματα που  αφορούν σε καλές πρακτικές στο χώρο κατάρτισης και συμβουλευτικής τους.

Πρόκειται για πρακτικές που προάγουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού και προωθούν την εμπλοκή των ίδιων των ατόμων με νοητική υστέρηση στο σχεδιασμό της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή.

Η παραπάνω διαδικασία προϋποθέτει την από κοινού συνεργασία επαγγελματιών στήριξης και οικογενειακού περιβάλλοντος με το ίδιο το άτομο με νοητική υστέρηση.

Η ύπαρξη σταθερών υπηρεσιών στήριξης που θα δίνουν καινούριες ευκαιρίες για εμπειρίες ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους στα εκάστοτε εξελικτικά στάδια του ατόμου θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία.

Η ημερίδα απευθύνεται στους χρήστες των υπηρεσιών και των οικογενειών τους, στους επαγγελματίες και τους φοιτητές  ανθρωπιστικών επαγγελμάτων καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο που ενδιαφέρεται για την προάσπιση των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Είσοδος Ελεύθερη

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι επίσημες γλώσσες της ημερίδας είναι η ελληνική και η γαλλική – θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα «Γυναίκα-Μητέρα, Αναπηρία & Αθλητισμός»

newsitamea

Με επιτυχία το Αποκριάτικο Γλέντι της ΕΕΑΣΚΠ 2020

newsitamea

Το ΔΥΟ Forum έρχεται στο Ζάππειο γεμάτο καινοτομίες

newsitamea