Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Θαυματουργό» κρητικό φυτό εντυπωσιάζει στην Ουκρανία!

«Θαυματουργό» κρητικό φυτό εντυπωσιάζει στην Ουκρανία!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Θαυματουργό» κρητικό φυτό εντυπωσιάζει στην Ουκρανία!

Το «ατύχημα» που είχε ένας Ουκρανός στην έκθεση Κρητικών προϊόντων στο Κίεβο, αποδείχτηκε μόνο καλό καθώς είχε την ευκαρία να γνωρίσει τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης και να μείνει εντυπωσιασμένος, καθώς με τη χρήση της μερικά λεπτά ήταν αρκετά για να ανακουφιστεί από το έγκαυμα που προκλήθηκε από καυτό κρητικό αφέψημα. Έτσι ομολόγησε στον Κρητικό επιχειρηματία του περιπτέρου που διέθετε την Αλόη.

Τις εντυπώσεις φάνηκε να έκλεψε η αλόη γενικότερα, λόγω του μεγέθους των φύλλων της, καθώς απέσπασε διθυραμβικά σχόλια. «Οι Ουκρανοί έμειναν σοκαρισμένοι στο θέαμα των υπερμεγεθων φύλλων της αλόης. Δεν είχαν ξαναδεί το προιόν υπό μορφή φυτού αλλά μόνο ως προιόν gel στο εμπόριο», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης CretanGoods, κ. Μιχάλης Παπαδοπετράκης.

Οι Ουκρανοί φαίνεται να ενθουσιάστηκαν ακόμα και από τα κρητικά ενδημικά βότανα. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα οργανικά κηπευτικά καθώς και το Κρητικό ελαιόλαδο από τους Ιεραπετρίτικους ελαιώνες της CretanGoods. «Τους έκαναν μεγάλη εντύπωση και τους άρεσαν γευστικά τα κρητικά βότανα, τα οποία και δεν είχαν ξαναγευτεί», σχολιάζει ο κ. Παπαδοπετράκης.

Θραύση έκανε και ο κρητικός ξινόχοντρος σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της CretanFields, κ. Γιάννη Μαγριπλή ο οποίος και τον διέθετε στο περίπτερο του. «Ξετρελάθηκαν με τον ξινόχοντρο, τους άρεσε πολύ. Δοκίμασαν το μέλι και το λάδι, ενώ δε χόρταιναν να πίνουν τα αφεψήματα», εξηγεί ενθουσιασμένος ο κ. Μαγριπλής.

Οι επιχειρηματίες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την διερευνητική τους επίσκεψη στην Ουκρανική αγορά καθώς εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρητικά προιόντα από παράγοντες της Ουκρανικής αγοράς αλλά και τους πολίτες που επισκέφτηκαν την έκθεση. Είναι αισιόδοξοι, έχοντας πλέον αποκτήσει επαφές, πως θα «κλείσουν» συνεργασίες με Ουκρανικές επιχειρήσεις.

H προοπτική μίας επιχειρηματικής συνεργασίας οδήγησε και στη γνωριμία του Ουκρανικού με τον Ελληνικό πολιτισμό. «Μείναμε κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία των Ουκρανών. Φρόντισαν να μας ξεναγήσουν παντού και να φροντίσουν ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια»,τονίζει ο κ. Μαγριπλής.Οι δύο πολιτισμοί «πλησίασαν» μέσω παραδοσιακής μουσικής και χορών , και από τα δύο κράτη, ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν Κρητικά προιόντα και εδέσματα κρητικών σεφ, προκειμένου να προβληθεί η Κρητική παραδοσιακή κουζίνα και η μεσογειακή διατροφή.

Οι Κρητικοί επιχειρηματίες δεν έχασαν βεβαίως την ευκαιρία να εξερευνήσουν και οι ίδιοι με την σειρά τους τα ουκρανικά προιόντα, υπερασπιζόμενοι την φήμη των «καλοφαγάδων». Κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν σε γαλακτοβιομηχανία , είχαν την ευκαιρία να γευτούν το γάλα και διάφορα επιδόρπια γιαουρτιού, τα οποία τους ενθουσίασαν. Ξεχώρισαν ακόμα ένα παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό το οποίο παράγεται από μέλι.

 

Πηγή: cretalive

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

18χρονη νύφη ξόδεψε 15.000 για την πιο γιγαντιαία – Κιτς γαμήλια τούρτα και οι καλεσμένοι νόμιζαν πως είναι ο επιτάφιος – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Κρύβονται δισεκατομμύρια ευρώ στο έδαφός της: Αυτή η περιοχή της Ελλάδας θα γίνει η πιο πλούσια στη χώρα

Efi Nika

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

newsitamea