Newsitamea.gr
AMEA news

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα ΑμεΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων

Για τελικό χτύπημα στα ΑμεΑ από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του περί περικοπών προνοιακών επιδομάτων.

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας,η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις παροχές στα άτομα με αναπηρία (συντάξεις και επιδόματα) με ένα νέο ενιαίο επίδομα-ύψους 500 €, το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, επιδιώκοντας νέα μείωση του αριθμού των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων συνολικά.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην έκθεση του ΟΟΣΑ φαίνεται να αγνοείται πλήρως το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία εκτός από το κόστος επιβίωσής τους καλούνται να καλύψουν και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από τις ανάγκες της αναπηρίας τους. «Είναι φανερό πως σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων της κυβέρνησης τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό» αναφέρεται σχετικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες με αναπηρία να αντισταθούν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και να συντονιστούν με τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

newsitamea

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika