Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Εξαιρετική η πορεία του πρώτου ασθενή που δέχθηκε την τεχνητή καρδιά!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

AE2C367A104852CA0A98963DBED5D59B

Τρέφεται μόνος του και κουβεντιάζει με την οικογένειά του – Η τεχνητή καρδιά μπορεί να κτυπά για πέντε χρόνια – Πρόκειται να εμφυτευθεί σε άλλους τρεις ασθενείς

Ο 75χρονος Γάλλος, αφότου έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο εμφυτεύτηκε μια αυτόνομη βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά, κατασκευασμένη από τη γαλλική εταιρεία βιοϊατρικής Carmat, τρέφεται μόνος του και κουβεντιάζει με την οικογένειά του, περισσότερο από μια εβδομάδα, όπως δήλωσε ένας από τους χειρουργούς του.

“Είναι ξύπνιος, τρέφεται μόνος του και μιλάει με την οικογένειά του. Σκεπτόμαστε να τον σηκώσουμε σύντομα στα πόδια του”, είπε στη γαλλική εφημερίδα “Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς” ο καθηγητής Ντανιέλ Ντιβό.

Μια πιο λεπτομερής περιγραφή της κατάστασης της υγείας του ασθενούς θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το βιοπροσθετικό προϊόν της Carmat είναι σχεδιασμένο για να αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα την πραγματική καρδιά, μιμούμενο τη φύση με χρήση βιολογικών υλικών και αισθητήρων. Έχει στόχο να παρατείνει τη ζωή ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μεταμόσχευση, συχνά επειδή είναι πολύ ηλικιωμένοι και οι δωρητές σπανίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνητή καρδιά, η οποία μπορεί να κτυπά για πέντε χρόνια, δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε ζώα, αλλά η εμφύτευσή της στις 18 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του Παρισιού ήταν η πρώτη που έγινε σε άνθρωπο.

Εξάλλου, η συσκευή πρόκειται να εμφυτευθεί σε άλλους τρεις ασθενείς στη Γαλλία. Η επόμενη επέμβαση είναι προγραμματισμένη για τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη “Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς”. Σ’ αυτή την πρώτη ομάδα κλινικών δοκιμών, η επιτυχία της συσκευής θα κριθεί από το αν οι ασθενείς θα επιζήσουν με το εμφύτευμα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Επιπρόσθετα, ο Ντιβό είπε στη γαλλική εφημερίδα πως ο πρώτος ασθενής της Carmat είναι πολύ μαχητικός και έχει εμπιστοσύνη στη νέα προσθετική καρδιά του. “Όταν η σύζυγος και η κόρη του φεύγουν, τους λέει: “Θα σας δώ αύριο!”. Το μόνο που θέλει είναι να χαρεί τη ζωή. Ανυπομονεί να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, από το δωμάτιό του, από την αβεβαιότητα”.

 

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Efi Nika

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Efi Nika

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

newsitamea