Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα γέννησε και έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους!

Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα γέννησε και έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα γέννησε και έδωσε ζωή σε 4 ανθρώπους!

Το μωρό ήρθε στον κόσμο τρεις μήνες μετά τον εγκεφαλικό θάνατο της μητέρας, ενώ τα όργανα της δόθηκαν για μεταμόσχευση και χάρισαν ζωή σε 4 άτομα.

Το συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη στο Ντεμπρέτσεν της Ουγγαρίας, όπου οι γιατροί κρατούσαν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη μία 31χρονη γυναίκα η οποία υπέστη εγκεφαλικό κατά την 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Η άτυχη γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ωστόσο οι γιατροί στο νοσοκομείο Ντεμπρέτσεν έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να φέρουν στον κόσμο του παιδί που κυοφορούσε. Τελικά την 27η εβδομάδα της κύησης, το μωρό γεννήθηκε με τη μέθοδο της καισαρικής. Ζύγιζε μόλις 1.400 γραμμάρια, αλλά χαίρει άκρας υγείας.

Δεν ήταν, όμως, αυτό το μοναδικό θαύμα της ζωής …Η οικογένεια της αδικοχαμένης 31χρονης αποφάσισε να δώσει τα όργανα της για μεταμόσχευση. Η καρδιά, το συκώτι και οι νεφροί έδωσαν «νέα ζωή» σε τέσσερεις ανθρώπους. «Είναι μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση, αφού έσωσε 4 ζωές πέραν του ότι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό», δήλωσε η επικεφαλής της μονάδας εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου, Μπέλα Φούλεσντι.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

newsitamea

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας