Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Δημιουργία τεχνητού αυτιού από ιστό ζώων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τεχνητό αυτί από ιστούς ζώων

Τεχνητό αυτί από ιστούς ζώων

Τη δημιουργία τεχνητού αυτιού από ιστό ζώων ανακοίνωσαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη αυτιού από τα κύτταρα ανθρώπων.

Επιστήμονες του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης στη Βοστόνη κατάφεραν να αναπτύξουν το εξωτερικό τμήμα του ανθρώπινου αυτιού, το οποίο είναι ανατομικό και εξίσου εύκαμπτο με το φυσιολογικό.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν ζωντανό ιστό που αφαίρεσαν από πρόβατα και αγελάδες και τον ανέπτυξαν γύρω από έναν εύκαμπτο συνθετικό σκελετό.

Τα μέλη της συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας ειδικεύονται στη μηχανική ιστών, δηλαδή στην ανάπτυξη τεχνητών οργάνων που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα όργανα που έχουν υποστεί βλάβη λόγω ατυχήματος ή γενετικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Royal Society Interface, οι ίδιοι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η μέθοδος αυτή θα τους οδηγήσει στη δημιουργία αυτιών από κύτταρα ανθρώπων, τα αυτιά των οποίων στο εξωτερικό τμήμα τους παρουσιάζουν σοβαρές ανωμαλίες.

JOURNAL OF THE ROYAL SOCIETY INTERFACE

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με έναν πλαστικό χειρουργό προκειμένου να δημιουργήσουν το καλούπι για το αυτί.

«Παρουσιάσαμε το πρώτο ανθρώπινο αυτί που έχει αναπτυχθεί σε κανονικό μέγεθος», είπε στο BBC News ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Thomas Cervantes, τονίζοντας ότι το ανέπτυξαν σε ποντίκια, ώστε να αποδειχθεί ότι αιματώνεται σωστά. «Καταφέραμε να καθορίσουμε το σχήμα του μετά από διάστημα δώδεκα εβδομάδων, κατά τις οποίες αναπτυσσόταν, και επίσης διατηρήσαμε τη φυσική του ευκαμψία. Η μελέτη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των σχετικών κλινικών δοκιμών».

naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika