Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Γιατί γελάνε τα μωρά;

Γιατί γελάνε τα μωρά;
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί γελάνε τα μωρά;

Το γέλιο ενός μωρού, εκτός από χαριτωμένο, αποδεικνύεται και χρήσιμο για να καταλάβουν οι επιστήμονες τι ακριβώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σε πολύ μικρή ηλικία.

«Φως» στο τι προκαλεί το γέλιο στα μωρά ρίχνει μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές το γέλιο των μωρών μας δείχνει πολλά για το τι αντιλαμβάνονται, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γέλιο είναι μια μορφή επικοινωνίας για τα μωρά, σε πρώτη φάση με τους γονείς τους. Και καθώς κάθε μωρό έχει τη δική του προσωπικότητα, διαφοροποιείται και το γέλιο, αλλά και οι αιτίες που το προκαλούν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ακόμα και τα δίδυμα εκφράζονται διαφορετικά σε αυτόν τον τομέα.

Μάλιστα μια μητέρα αναφέρει ως παράδειγμα ότι το πρώτο χαμόγελο εμφανίστηκε στα πρόσωπα των δίδυμων μωρών της όταν αυτά αντίκρισαν το ένα το άλλο για πρώτη φορά. Στην πορεία όμως αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά, γι αυτό και οι αντιδράσεις τους σε ότι αφορά το γέλιο διαφοροποιούνται.

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Efi Nika

Οι 6 φράσεις που τα παιδιά θέλουν να ακούνε όποια κι αν είναι η ηλικία τους

Efi Nika

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Efi Nika